Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Nokia 8

 • LG G7

 • LG Q6

 • Samsung Galaxy S8+ Dual Sim

 • Samsung Galaxy S8 Dual Sim

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

AWY ik kies jou!

Pokémon GO voor Android officieel uitgebracht [+download]

· 06 juli 2016

De langverwachte game Pokémon GO is nu officieel uitgebracht in verschillende landen. Nederland en België hoorde daar in eerste instantie nog niet bij, maar inmiddels is ook bij ons de game zonder problemen te downloaden.

Pokémon GO

De augmented reality-game Pokémon GO werd in september van 2015 aangekondigd. Het is een samenwerking van het bedrijf achter Pokémon, Nintendo en Niantic. Die laatste was tot de herfst van vorig jaar nog onderdeel van Google en zit achter de populaire augmented reality-game Ingress. Om samenwerkingen zoals voor Pokémon GO aan te kunnen gaan, werd Niantic onafhankelijk van Google. 

In Pokémon GO speel je een Pokémon-trainer en is het doel zoveel mogelijk van de fictieve beesten te vangen. In de manga-serie en in het verzamelkaartenspel nemen trainers het een-op-een op tegen elkaar. Daarbij zetten ze hun gevangen Pokémon in. Bij Pokémon GO werkt het net wat anders, maar ook daar vang je Pokémon in het 'wild'. Door naar buiten te gaan, zul je virtuele Pokémon tegenkomen op de kaart van de GO-game. Deze kun je dan proberen te vangen met Pokéballen. Verschillende types Pokémon zul je ook tegenkomen in hun 'natuurlijke' omgeving, zoals water-Pokémon bij meertjes en rivieren.

Geen een-op-een-gevechten

Je neemt het niet een-op-een op tegen andere spelers, maar je kunt Gyms aanvallen. Je wordt lid van één van de verschillende groepen en probeert samen een Gym te verdedigen door er Pokémon in te plaatsen. Aan leden van de andere groepen is het dan weer de taak om een Gym te verslaan door jouw Pokémon het gevecht aan te laten gaan met de Gym-Pokémon. 

Pokémon GO is gratis te downloaden en te spelen, maar de game bevat wel in-game-aankopen. Deze aankopen zijn niet verplicht en het is dan ook mogelijk om Pokémon Go volledig gratis te spelen. Wij hebben ook nog eens 5 tips voor je op een rij gezet om 'the very best' in Pokémon Go te worden.

De locaties voor Gyms en Pokéstops zijn interessante gebouwen en plaatsen, zoals kerken en standbeelden. In de toekomst zullen daar ook gesponsorde locaties bijkomen, zo liet Niantic-baas Hanke weten. Winkelketens kunnen door het aanbieden van virtuele goodies spelers naar hun winkels lokken.

Pokémon GO op Android spelen

Na de besloten bètafase is Pokémon GO nu officieel beschikbaar in een aantal landen. Nederland en België zitten daar nog niet bij. Het is wel mogelijk om het spel handmatig te downloaden en te installeren. Dat downloaden kan bij de betrouwbare site APKMirror. Of het spel hier beschikbaar blijft en blijft werken, is niet bekend. Ook is nog niet bekend wanneer Pokémon GO officieel naar Nederland en België komt.

Update naar 0.29.2: vanaf deze versie van Pokémon GO is het mogelijk om de game te spelen op Android Nougat devices zoals de Nexus 5X en Nexus 6P. Ook is er support voor smartphones met een Intel-chipset en zijn er aanwijzingen gevonden voor het toevoegen van virtual reality-elementen (VR). Dit kan bijvoorbeeld met ondersteuning voor Google Cardboard, maar er zijn nog meer toepassingen te bedenken. Meer informatie over deze update ishier te vinden.

Update 16 juli: Pokémon GO in Nederland en België installeren

Vanaf zaterdag 16 juli is Pokémon GO ook in Nederland en België te downloaden. De game is te vinden in de Google Play Store en Apple App Store en is voor vrijwel alle (moderne) Android-smartphones te downloaden.

Heb je echter een toestel waar Pokémon GO officieel niet beschikbaar voor is (je apparaat is niet compatibel met deze versie), of kun je het spel tijdens je vakantie in Frankrijk nog niet installeren? Dan kun je het onderstaande stappenplan volgen. 

Stappenplan Pokémon GO installeren op niet-ondersteund toestel (+APK)

Volg onderstaand stappenplan om Pokémon GO te installeren op je Android-toestel.

1. Ga naar instellingen

2. Open beveiliging

3. Zet het vinkje bij  'onbekende bronnen' aan

4. Download de allernieuwste APK (Pokémon 0.29.2) hier.

5. Na het downloaden, op de APK en volg de installatie stappen

6. Ga naar instellingen> beveiliging

7. Schakel vinkje bij onbekende bronnen weer uit.

Tips: Tom en Jerry, bedankt!

De nieuwste artikelen over Pokémon GO

Zo worden valsspelers in Pokémon GO vanaf nu aangepakt

Pokémon GO: versla de sterke Raid Boss met je vrienden

'Pokémon Go spelers lopen gemiddeld 2.000 stappen per dag meer'

Pokémon GO krijgt dit jaar vier grote updates

80 nieuwe Pokémon nu beschikbaar in Pokémon GO!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (30)
Bezig met laden van reacties...