Pokémon GO: vanaf 2016 in het 'echt' Pokémon vangen

Pokémon GO: vanaf 2016 in het 'echt' Pokémon vangen

Hunter Koppen

door Hunter Koppen

Laatst geüpdatet

De Pokémon Company heeft de eerste Pokémon-game voor smartphones aangekondigd en deze zal ook te spelen zijn op Android. De game wordt ontwikkeld door Niantic, dat voorheen onderdeel van Google was, en zal in 2016 uitkomen.

Pokémon vangen in het echt

De bedoeling van het spel Pokémon Go is om in de echte wereld op zoek te gaan naar Pokémon. Op het spel zul je te zien krijgen waar de Pokémon in de buurt zijn en deze kun je dan vangen. Ook is er een mogelijkheid om de Pokémon te ruilen met andere mensen en uiteraard kun je ook een duel aangaan.

Door gebruik te maken van de techniek van de populaire augmented reality-game Ingress, is het mogelijk om de Pokémon te 'zien lopen' in de echte wereld. Niantic, het bedrijf dat de populaire augmented reality-game heeft ontwikkeld, heeft zich recentelijk afgesplitst van Google. Google blijft nog wel betrokken bij Niantic, dat nu de ontwikkeling van Pokémon GO op zich neemt.

Pokémon Go Plus

Fanatieke spelers kunnen gebruik maken van Pokémon Go Plus. Dit is een armbandje met knop waarmee je met één druk het spel kan hervatten. Ook gaat de armband trillen als er iets interessants gebeurt in het spel, bijvoorbeeld wanneer je in de buurt bent van een virtuele Pokémon. De Pokémon Go Plus wordt ontwikkeld door Nintendo.

Pokemon Go Plus armband

Beschikbaarheid

Pokémon GO zal gratis te spelen zijn, al zullen er wel in-app-aankopen gedaan kunnen worden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk