Pokémon GO al 1,3 miljoen keer gedownload in Nederland

Pokémon GO al 1,3 miljoen keer gedownload in Nederland

Pokémon GO downloads

Deze gegevens komen van onderzoeksbureau Multiscope die nog meer gegevens van de populaire game heeft gepubliceerd. Naast de 1,3 miljoen downloads weten we nu ook dat het spel veel gespeeld wordt omdat mensen nieuwsgierig zijn naar de hype, maar ook het feit dat Pokémon herinneringen van vroeger oproept. Nederlanders vinden het ook prettig dat Pokémon GO ze aanzet tot meer bewegen.

Van de spelers is er maar liefst 85% die het dagelijks speelt, vaak meerdere malen per dag. Zes van de tien Pokémon GO-spelers zijn zelfs extra gaan wandelen om Pokémon te vangen en zich te ontwikkelen als Pokémon-trainer. Over de toekomst zeggen vier van de tien ondervraagden dat ze verwachten het nog meer dan zes maanden te spelen.

Nog niet officieel te downloaden

Interessant aan deze cijfers is het feit dat de game officieel nog niet te downloaden is in de Nederlandse Play- en App Store. Dit betekent dat gebruikers een alternatieve methode moeten gebruiken om de game te installeren op de smartphone. Wij hebben hier een uitgebreide gids over geschreven, waarbij er uitleg gegeven wordt hoe het in zijn werk gaat.

[readmore article="185766"]

Pokémon GO is niet alleen in Nederland, maar wereldwijd een grote hype. Dit zien we onder andere aan het feit dat de servers vaak overbelast zijn en de game niet altijd even lekker werkt. Wel zien we overal ter wereld veel mensen op de been die de game spelen en zoveel mogelijk Pokémon willen vangen.

Wil jij beginnen met de game, of heb je nog wat extra tips nodig, wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet. De verwachting is dat zodra de game officieel beschikbaar komt in de Play Store en App Store, dat er dan een nieuwe groep spelers zal aansluiten om de game te spelen.

Lees meer over:
Amusement

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer