Pocket City brengt SimCity-ervaring naar Android

Pocket City brengt SimCity-ervaring naar Android

Wet van Murphy

Als speler van Pocket City word je gebombardeerd tot burgemeester van je eigen kersverse stad die je uit het niets moet opbouwen. Je ziet je stad uitgroeien van een doorsnee gehuchtje tot een miljoenenstad, tenminste als je alle hindernissen overleeft die het spel je in de schoot werpt. De ‘wet van Murphy’ is absoluut je grootste vijand doorheen je carrière. Als je stad zonder stromend water zit, mag je je al gauw klagende bewoners verwachten. Negeer je het probleem iets te lang, dan nemen je inwoners maar al te graag hun koffers. Oh, en zet je ook schrap voor een stevige portie vulkaanuitbarstingen, tornado’s en andere rampen.

Het fijne aan Pocket City is dat het aanvoelt als een old school-spel. Je betaalt in een keer voor de volledige versie, en vervolgens krijg je geen microtransacties te zien zoals je misschien al wel gewend bent van de meeste gratis spellen op je telefoon. De city builder bestaat ook in een demoversie, zodat je de game eerst kan uitproberen alvorens je hem koopt.

Beschikbaarheid

Als je niet kan wachten om die burgemeesterssjerp strak rond je middel te knopen, kan je Pocket City downloaden via de Play Store. De volledige versie kan je hier kopen voor 3,39 euro. Volgens de eerste meldingen van gebruikers is de komst van Pocket City niet geheel bug-vrij verlopen. Sommige spelers hebben namelijk problemen met het openen van hun opgeslagen spelgegevens. Wie op fouten botst, kan die aan ontwikkelaar Codebrew Games melden via de Reddit-pagina van Pocket City.

Via: Android Police

Lees meer over:
Simulatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties