NVIDIA GeForce Now komt met cloud-gaming op Android-telefoons

NVIDIA GeForce Now komt met cloud-gaming op Android-telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

NVIDIA GeForce Now

NVIDIA gaat officieel de concurrentie met cloud-gamingdienst Google Stadia vergroten, want NVIDIA's dienst voor cloud-gaming, GeForce Now, laat je eveneens streamen op Android-telefoons. Voordien was het al mogelijk om via de kracht van de datacenters van NVIDIA triple A-titels te streamen op je pc, maar gebruikers van de bèta zullen nu ook op Android de dienst kunnen uitproberen in combinatie met en bluetooth controller.

NVIDIA maakte het nieuws gisteren bekend op de dag dat Google zijn Stadia Connect-livestream hield en nieuwe games voor het platform voorstelde. Eerst werd nog verwacht dat NVIDIA, dat werkt aan een nieuwe Shield TV Android TV-box, het apparaat naar voren wil schuiven als een soort van premium apparaat voor Google Stadia, maar nu wordt duidelijk dat het bedrijf eerder wil concurreren met Google.

beeld van de dienst

Samsung- en LG-telefoons

Verwacht wordt dat niet alle Android-telefoons meteen met GeForce Now zullen werken, want NVIDIA heeft het in zijn aankondiging over een selectie van toestellen van Samsung en LG. Al zal het vermoedelijk wel om meer toestellen gaan dan de telefoons die Google met Stadia wil laten werken, want Stadia zal eerst enkel met de nieuwe Pixels werken. Anders dan Stadia zal GeForce Now wel een betalende dienst worden, maar ze maakt het wel mogelijk om games vanuit de bekende platformen Steam, Battle.net en Uplay te spelen via NVIDIA's servers.

Het bedrijf maakte ook meer nieuws bekend wat zijn servercapaciteit betreft, want NVIDIA zal nu werken met nieuwe RTX-servers die Ray Tracing-technologie mogelijk maken en onder meer streaming van virtual reality en augmented reality zullen ondersteunen. Je kan je hier alvast inschrijven voor de bèta van GeForce Now, maar je zal daarbij wel op een wachtlijst terecht komen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk