Nitro Dash: spring van auto naar auto

Nitro Dash: spring van auto naar auto

Hunter Koppen

door Hunter Koppen

Laatst geüpdatet

Brandstof

Nitro Dash is een racegame van een Nederlandse studio. Bij het beginnen van de game krijg je de keuze hoe je de game wilt besturen. Je kan kiezen tussen het draaien van je telefoon of via een virtueel racestuur op je scherm die je dan kan besturen met je vinger. Zelf koos ik voor het draaien van mijn telefoon maar ik vraag me af wat beter is. In ieder geval leuk om te kunnen kiezen.

Hierna kom je in het startscherm, hier kan je een karkter uitkiezen om mee te spelen (de meeste moet je eerst unlocken), je kan naar de garage waar je geld uit kan geven dat je verdient hebt in je races om je auto te versterken met betere bescherming, turbo's, springkracht of brandstof. Je kan natuurlijk gewoon de game direcht starten, waarbij je meteen in een auto gegooid wordt en begint met racen.

Tijdens het racen kom je in verschillende gebieden maar dat zijn voornamelijk steden of de snelweg. Uiteraard moet je oppassen dat je niet tegen andere auto's botst, wat nog best lastig is. Wel kan je direct over springen naar een andere auto als je in de problemen zit, alleen je auto ontploft als je brandstof op is (logisch toch?) dus houd goed je brandstofmeter in de gaten. Om het nog even wat moeilijker te maken zit de politie je ook al snel op de hielen en dat maakt het hele spel nog vermakelijker.

De hele spelwereld wordt willekeurig gegenereerd en je krijgt extra punten als je mensen aanrijdt. Ook kan je als je dood bent opnieuw tot leven komen door een advertentie te bekijken of te betalen, dan krijg je een tweede kans om verder te gaan. Ga je dan weer dood dan kan je alleen nog verder door te betalen (minimaal € 0,99 voor de benodigde tandwielen) of je moet weer vanaf de start beginnen. Tijdens de rit kun je de benodigde muntjes en tandwielen verzamelen om uit te geven in de garage of aan vervolgpogingen. Daarnaast kun je een video van jouw chaotische race delen met vrienden, om eens te kijken hoeveel punten jij hebt kunnen scoren en te lachen om het gestuntel. Integratie met Google Play Games is ook in het spel te vinden

Beschikbaarheid

De game is te downloaden via onderstaande knop, wel is er Androidversie 4.1 of hoger vereist.

0 reacties

Games

Dit vind je misschien ook leuk