Nintendo Switch: Android-app voor ouderlijk toezicht beschikbaar

Nintendo Switch: Android-app voor ouderlijk toezicht beschikbaar

Nintendo Switch: (portable) console 

Met de Nintendo Switch laat het Japanse bedrijf opnieuw zien niet bang te zijn om het anders te doen dan de concurrentie. De Nintendo Switch is namelijk een bijzondere console. In de basis is het een tablet die aangesloten is op een basisstation. Deze tablet kun je ook gebruiken om onderweg te gamen, waarbij je er voor kunt kiezen om de Switch-controller op te splitsen en aan de zijkanten van de tablet vast te maken.

Het is bij de Nintendo Switch ook mogelijk om de twee delen van de controller onafhankelijk van elkaar te gebruiken, zodat je met twee spelers tegelijk kunt spelen, ook onderweg.

Parental controls voor Nintendo Switch

Een andere interessante functie van de Nintendo Switch is de mogelijk voor ouders om uitgebreid 'ouderlijk toezicht' in te stellen. Met deze functie is het mogelijk om in te stellen welke games wel en niet gespeeld mogen worden door kinderen en op welk tijdstip dat gebeurt.

Ouders kunnen ook bepalen hoe lang kinderen maximaal op een dag mogen spelen. Als kinderen die tijd bereiken, krijgen ze een melding. Het is ook mogelijk om in te stellen dat spellen automatisch in de slaapstand worden gezet wanneer die tijd bereikt is. De app maakt het ook mogelijk om bepaalde functies, zoals het gebruik van de online-modus, uit te schakelen voor de accounts van kinderen.

Nintendo heeft apps voor Android en iOS die gebruikt kunnen worden om deze parental controls in te stellen. De app is te downloaden uit de Google Play Store door op de onderstaande knop te drukken.

Nintendo Switch aanschaffen

De Nintendo Switch is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland en België. Het apparaat kost ongeveer € 349, maar lijkt momenteel overal uitverkocht voor iedereen die geen pre-order gedaan heeft.

Op IGN Benelux lees je alles over de Nintendo Switch, zoals launch games, specificaties en een uitgebreide review.

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch
Met deze officiële app voor de Nintendo Switch kunnen ouders instellen wanneer, hoe lang en welke spellen kinderen spelen op de nieuwe Nintendo-console. ..

Meer info

Lees meer over:
Nintendo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties