Nintendo komt met Animal Crossing- en Fire Emblem-game voor smartphones

Nintendo komt met Animal Crossing- en Fire Emblem-game voor smartphones

Nintendo

De eerste 'game' van Nintendo voor mobiele platformen is Miitomo. Die eerste applicatie is inmiddels ook hier enkele weken te downloaden en is een groot succes voor de game-ontwikkelaar. Inmiddels gebruiken miljoenen mensen ter wereld deze 'game' om te kunnen communiceren met hun Nintendo-vrienden. Hierin kun je een Mii aanmaken, oftewel een Nintendo-karakter, die je vervolgens kunt gebruiken om verschillende vragen te beantwoorden. De antwoorden hiervan worden weer doorgespeeld naar je game-vrienden, waardoor deze misschien wel meer te weten te komen dan ze nu al doen.

Zo kun je ervoor kiezen om jezelf na te maken, maar natuurlijk ook zelf iets bedenken of een bekend persoon samen te stellen. Kleding kun je alleen aanschaffen via Miitomo-munten, die je voor echt geld kunt aanschaffen of kunt verdienen door vragen te beantwoorden of minigames te spelen in Miitomo.

Toekomst

In de toekomst zullen we nog veel meer Nintendo-titels gaan zien, maar we gaan nooit ports zien van spellen, dus je favoriete Mario-game spelen is helaas niet mogelijk vanuit Nintendo zelf. Wel heeft het bedrijf eerder laten weten games te ontwikkelen, waarin bekende spelkarakters voor zullen komen en de Amerikaanse afdeling van het gameconcern heeft nu een tipje van de sluier opgelicht.

Via Twitter is te lezen dat we Fire Emblem en Animal Crossing zullen gaan zien voor 'smart devices'. Volgens The Wall Street Journal moeten de games uit worden gebracht in de herfst. Fire Emblem behoort tot het RPG-genre, oftewel role playing games en inmiddels zijn er al verschillende games in deze franchise uitgebracht. Op een kaart staan manschappen die je per beurt kunt verplaatsen of een actie kunt uit laten voeren om de tegenstander te verzwakken en uiteindelijk te verslaan.

Animal Crossing is een simulatiegame waarin je een dorpje sticht, vol met wandelende en pratende dieren. Je kunt tientallen mini-opdrachten uitvoeren, maar er ook voor kiezen om te luieren, wat weer gevolgen kan hebben, bijvoorbeeld voor het humeur van je dorpsgenoten. Details over de mobiele games in deze series zijn nog vrijgegeven, dus of we dezelfde gameplay kunnen verwachten als de huidige Animal Crossing- en Fire Emblem-games is nog de vraag.

Bron: Twitter en The Wall Street Journal

Lees meer over:
Nintendo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties