Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OnePlus Nord N10 5G

 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nieuwe games in de Google Play Store week 43: Plants vs Zombies 2, Dead Trigger 2, Rabbids Big Bang en meer

· 25 oktober 2013

Elke week worden er vele nieuwe applicaties en games in de Google Play Store geplaatst. Elke week selecteren wij een aantal applicaties (Nieuwe apps in de Google Play Store) en een aantal games (Nieuwe games in de Google Play Store) die we voor jullie op een rijtje zetten zodat je vlak voor het weekend zeker weet dat je je niet hoeft te vervelen.

Dead Trigger 2

Ze hebben eigenlijk hun vaste plekje in de 'Nieuwe Games': de zombiegames. Ja, de zombie-setting blijft erg populair, maar ontwikkelaars zijn vaak erg creatief met de gameplay die zijn aan hun zombiegames meegeven. Dead Trigger 2 is eigenlijk helemaal niet zo origineel: naast dat het een vervolg is op het populaire Dead Trigger, is het een 'gewone' zombie-shooter. 'Gewone' staat hier tussen haakjes, omdat het wél een erg mooie en vermakelijke shooter is. In deze game hoef je niet zelf de trekker over te halen, maar loop en richt je wel zelf. Als je met een door jouzelf gekozen wapen richt op een zombie, neem je deze automatisch onder vuur.

Dead Trigger biedt mooiere graphics, meer soorten zombies en meer vrienden dan het eerste deel van de Dead Trigger-serie. Daarnaast is de game ook nog eens gratis, maar bevat wel in-game-aankopen. Ook zonder die aankopen is de game gelukkig prima te spelen. Door op de onderstaande knop te drukken, kun je de game downloaden. 

Get it on Google Play

Dead Trigger 2

 

Plants vs Zombies 2: It's About Time

De originele Plants vs Zombies was een kraker op zo'n beetje elk platform. Op Android kwam de game pas vrij laat uit, maar wist toch een grote schare fans aan zich te binden. Nu Electronic Arts game-ontwikkelaar Popcap heeft overgenomen, kwam er al snel kritiek. De lancering van het tweede deel van de serie heeft lang op zich laten wachten en de release van de Androidversie volgt maanden na de release van de iOS-versie. Mag dat de pret drukken? Nee, zeker niet. Plants vs Zombies 2 brengt nieuwe zombies, nieuwe planten én nieuwe omgevingen. In de game tuinier je nog steeds met agressieve planten die je beschermen tegen zombies, maar dat tuinieren doe je nu in het oude egypte en het wilde westen. Daar kom je ook bijbehorende zombies tegen, zoals Farao-zombies.

Plants vs Zombies 2 ziet er met zijn gelikte cartoonstijl érg goed uit, speelt leuk en biedt leuke nieuwe gameplay door de nieuwe planten en zombies. Een waardige opvolger van Plants vs Zombies wat mij betreft. Nadeel is wel dat verschillende planten alleen te gebruiken zijn wanneer je ze aanschaft. Je betaalt voor de game zelf niets, maar er zijn wel (veel) mogelijkheden om arm te worden door het spelen van deze game. 

Get it on Google Play

 

Plants vs Zombies 2

Wake the Cat

Katten slapen schijnbaar normaal gesproken meer dan 20 uur per dag. Wat nu als je net een leuke kitten hebt aangeschaft en met het beestje wilt spelen? Dan maak je 'm wakker en volgens de makers van Wake the Cat doe je dat door er een bolletje wol tegenaan te rollen. In deze game probeer je de optimale baan te verzinnen om de kat met de wol te raken. Het lastige is daarbij dat er verschillende obstakels en objecten zijn die je moet ontwijken of die je zelfs kunnen helpen om bij de kat te komen. Een voorbeeldje daarvan is een ventilator die de wol óf de verkeerde, óf de goede kant kan opblazen.

Wake the Cat is een leuk puzzelspel dat je goed laat nadenken over de optimale wolrolroute, waardoor je ruimtelijk inzicht flink getraind wordt. Door de leuke graphics en verslavende gameplay is Wake the Cat een aanrader. De game kost €0,89.

Get it on Google Play

 

Wake the Cat

Sky Gamblers: Air Supremacy

Wanneer je Sky Gamblers: Air Supremacy tegenkomt in de Google Play Store, laat je dan niet voor de gek houden door het gruwelijk lelijke icoontje: de game ziet er namelijk prima uit! In Sky Gamblers neem je het in verschillende jachtvliegtuigen op tegen anderen, offline in één van de vele campagnes of in een multiplayer-game. 

De eerste campagne in de game is gratis, maar bevat wel reclame. Om de andere campagnes te ontgrendelen betaal je €2,25, wat mij betreft een redelijk bedrag, tenminste als de game zou werken! Bij mij werkte de tutorial prima en voor zover ik gezien heb speelt de game prima en ziet deze er ook nog eens prima uit. De animaties hadden wel wat mooier gekund. Het lijkt er op dat er meer mensen last hebben van problemen met deze game, aangezien de rating met 3,5 sterren niet geweldig zijn. Let op dat Sky Gamblers maar liefst 1,8 GB aan ruimte op je toestel in beslag neemt. Misschien is het echter verstandig even te wachten op een update...

Get it on Google Play

 

Rabbids Big Bang

Rabbids? Bedoel je niet 'Rabbits'? Nee... toch niet. Het gaat in deze game namelijk niet om gewone konijnen, maar om de (honds)dolle konijnen die we onder andere kennen van de Rayman-game uit 2006. Dit keer zijn ze zonder Rayman en dat gaat ze goed af. In eerste instantie lijkt Rabbids Big Bang wel een beetje op Angry Birds Space. Ook in deze game bevind je je op een (sterk verkleinde planeet) en probeer je objecten te raken terwijl je rekening houdt met de zwaartekracht. Rabbids Big Bang heeft wel wat nieuws te bieden. Je schiet geen vogels af, maar je laat het ene konijn het andere konijn met een honkbalknuppel de juiste richting in meppen.

Rabbids Big Bang is best leuk om te spelen, maar om het écht een 'casual game' à la Angry Birds te noemen, gaat mij iets te ver. Ondanks de leuke graphics en grappig animaties is de game op sommige momenten namelijk nog behoorlijk pittig en vereist deze goede timing. De game kost €0,89.

Get it on Google Play

 

Rabbids Big Bang

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (6)
Bezig met laden van reacties...