Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

 • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nieuwe games in de Google Play Store week 42: Fist of Awesome, I, Gladiator, ARC Squadron: Redux en meer

· 18 oktober 2013

Elke week worden er vele nieuwe applicaties en games in de Google Play Store geplaatst. Elke week selecteren wij een aantal applicaties (Nieuwe apps in de Google Play Store) en een aantal games (Nieuwe games in de Google Play Store) die we voor jullie op een rijtje zetten zodat je vlak voor het weekend zeker weet dat je je niet hoeft te vervelen.

Fist of Awesome

Stel je voor: je wordt wakker en je familie is verdwenen. Dan blijkt ook nog eens je huis in de fik te staan. Nog erger: ineens blijkt dat je hand een eigen leven leidt en deze vertelt je dat de beren aan de macht zijn gekomen. Ja, dat is natuurlijk wel even slikken voor hoofdrolspeler Tim Burr van Fist of Awesome. Zodra je deze bizarre game opstart, zie je al dat Fist of Awesome het vooral van zijn humor moet hebben. De game staat bol van de grappen en zet met zijn leuke pixel-art-stijl een interessante sfeer neer.

De besturing van Fist of Awesome is eenvoudig: je loopt met de onzichtbare joystick aan de linkerkant van het scherm en slaat en schopt door op de rechterkant van het scherm te drukken. Daarbij kun je gebruik maken van sleepbewegingen om speciale trucs uit te halen. Fist of Awesome kost €2,95.

Get it on Google Play

 

Fist of Awesome

ARC Squadron: Redux

Het is weer tijd voor een ouderwetse ruimtegame. In ARC Squadron: Redux neem je het in je ruimtescheepje op tegen een heel leger van kwaadaardige ruimteschepen en ruimtewezens die 'Guardians' heten. Dat doe je niet als doorgewinterde piloot, maar als conciërge van het ruimtestation dat aan het begin van de game kapotgeschoten wordt. Nou ja, je bent nou eenmaal de enige overgebleven persoon in een ruimteschip. 

ARC ziet er erg goed uit en het is eenvoudig om de besturing onder de knie te krijgen. Je hoeft namelijk alleen maar de richting aan te geven waarop je wilt richten, het vooruit vliegen en de algehele richting die je opgaat, staat al vast. ARC Squadron: Redux is gratis en daarom zeker het proberen waard. Helaas lijkt de game vooralsnog alleen op tablets te spelen. 

Get it on Google Play

ARC Squadron: Redux 

I, Gladiator

Na een gewonnen gevecht word je als gladiator door je tegenstander in je rug gestoken in de game I, Gladiator. Gelukkig blijkt de god Mercurius geïnteresseerd in jou te zijn en weet hij jouw ziel van Plutus af te troggelen. En, al snel sta je weer in de arena en neem je het op tegen andere gladiatoren in deze schitterende game. 

De graphic novel-achtige tussenfilmpjes zijn zeker interessant en bieden gesproken teksten (in het Latijn!). De gevechten zelf zijn vooral veel gehak, maar doordat je karakter te upgraden is met wapens en ook skills, biedt I, Gladiator, zeker in combinatie met de tussenfilmpjes veel meer vermaak dan de gemiddelde 'vechtgame'. I, Gladiator kost €3,60 en daarnaast kun je ook extra skills kopen. 

Get it on Google Play

 

I, Gladiator 

Type:Rider

De game Type:Rider neemt je mee op een ontdekkingsreis in de wereld van de typografie. Nee, dat is helemaal niet saai: deze game draait om een tweetal zwarte balletjes dat je door een wereld van letters laat rollen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, bijvoorbeeld door je toestel te kantelen, maar er zijn ook (wat mij betreft) prettigere manieren van besturen in de game beschikbaar. Bijvoorbeeld door aan de linkerkant van het scherm te drukken ga je naar links, wanneer je dan aan de rechterkant drukt, spring je en vice versa. 

Type:Rider zet een mooie, gestileerde sfeer neer en kan je, mocht je dat willen, ook nog wat leren over het geschreven woord. De game kost€2,69. 

Get it on Google Play 

Type:Rider

Dead Effect

Dead Effect. Is het nu Dead Space? Of is het Mass Effect? Of is het toch Dead Trigger? Nou, deze game is een combinatie van de drie eerdergenoemde games. Deze 3D-shooter heeft van alle games wel iets weg. Hoe dan ook speelt Dead Effect zich af in de ruimte en, daar halen we onze wekelijks zombie-quotum mee, zit de game boordevol met zombies. 

Dead Effect is een erg grote game en ziet er goed uit. De gameplay komt je misschien wel bekend voor van andere games, maar dat mag de pret niet drukken. Dead Effect staat gratis in de Play Store, maar dat wil natuurlijk niet per se zeggen dat de game ook echt helemaal gratis is. Ik ben nog geen in-app-aankopen tegengekomen, maar ga er maar vanuit dat die er wel inzitten. 

Get it on Google Play

 

Dead Effect

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (2)
Bezig met laden van reacties...