Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nieuwe games in de Google Play Store week 41: Clash of Clans, Headless, GTA V: The Manual en meer

· 11 oktober 2013

Elke week worden er vele nieuwe applicaties en games in de Google Play Store geplaatst. Elke week selecteren wij een aantal applicaties (Nieuwe apps in de Google Play Store) en een aantal games (Nieuwe games in de Google Play Store) die we voor jullie op een rijtje zetten zodat je vlak voor het weekend zeker weet dat je je niet hoeft te vervelen.

Clash of Clans

Eindelijk is het dan zover. Clash of Clans is op iOS mateloos populair en al maanden horen we Androidgebruikers vragen om deze game. In Clash of Clans neem je het op als leider van een stam tegen tegenstanders over de hele wereld. Je bouwt je dorp op en beschermt het tegen plunderaars. Daarnaast val je natuurlijk zelf ook andere dorpen aan om zo goud en andere grondstoffen te verzamelen. De game is een combinatie van een city building-game en een strategie-game door de aanvals- en verdedigingselementen. Door met anderen samen te werken, kun je de ultieme clan opbouwen.  

Clash of Clans ziet er erg goed uit en zit uitstekend in elkaar. Het is niet voor niets dat deze game zo populair is. Clash of Clans is gratis, maar wordt wel ondersteund door in-game-aankopen. Door geld uit te geven kun je bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden sneller laten gaan. Aangezien Clash of Clans ook zonder deze aankopen te spelen is, is het echt een aanrader. Mocht je al een account hebben bijvoorbeeld doordat je op je iPad gespeeld hebt, kun je op je Androidapparaat verder spelen. 

Get it on Google Play

 

Headless

Ja, als je het hoofd van een kip afhakt, dan kan hij nog even doorlopen. Sterker nog, er was ooit een kip waarvan (het grootste gedeelte) van zijn hoofd was afgehakt die nog 18 maanden leefde. Aan deze kip is Headless opgedragen: als kip zonder kop ren je door de wereld van Headless heen. Daarbij dien je obstakels als cirkelzagen, hakmessen en vleeshaken te ontwijken. Dat doe je op twee manieren. Door op het scherm te drukken spring je (en vlieg je een stukje) en door het scherm te kantelen maak je meer of minder vaart. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je doodbloed, dus zul je op tijd zakjes donorbloed moeten verzamelen. 

Headless ziet er met zijn zwart-wit-rood-stijl erg mooi uit. De game is iets lastiger dan andere spellen in dit genre, maar voegt vooral door zijn bizarre setting wél echt wat toe. Headless kost €0,89.

Get it on Google Play

 

Headless

Blackbar

Af en toe kom je een spel tegen dat wel héél anders is dan wat je gewend bent. Blackbar is zo'n game. Nee, je hoeft geen diamantjes of snoepjes op een rij te zetten en nee, er zitten (tot nu toe) geen zombies in. Blackbar gaat over de zwarte censuurbalken. In deze game krijg je steeds een gedeelte van brieven te zien die de hoofdrolspeler van dit verhaal stuurt. Daarbij zijn een aantal woorden steeds gecensureerd, omdat deze hoofdrolspeler een baan heeft bij een belangrijk ministerie in zijn 1984-achtige wereld. 

Nee, Blackbar moet het niet van zijn graphics hebben: het zijn alleen teksten met zwarte balken. Wanneer je op de plek van die zwarte balken het ontbrekende woord invult, kun je door naar de volgende brief. Zo lees je een (tot nu toe voor mij) interessant verhaal. Voor de liefhebbers van dystopische verhalen is Blackbar erg interessant. De game kost €2,20.

Get it on Google Play

 

Blackbar

Where's My Water? 2

Disney doet het niet alleen met films, series en kanalen erg goed, ook op het mobiele front timmer het bedrijf flink aan de weg. Eén van de meeste populaire Disney-games is Where's My Water? waarin de vriendelijke alligator Swampy het zonder water in de douche moet stellen. Aan jou de taak om het water in de leidingen te krijgen. Door een pad op het scherm te slepen. 

Where's My Water? 2 is gratis, maar wordt wel ondersteund door in-app-aankopen. Wanneer je fan bent van de Where's My-games is ook deze game weer een aanrader. Heb je het wel gezien met Where's My Water?, dan lijkt het tweede deel in de serie niet veel vernieuwing te brengen.  

Get it on Google Play

 

Where's My Water 2

Hero Academy

De game Hero Academy is een turn-based-game waarin strategie van groot belang is. Het leuke aan deze game is dat er twee manier zijn om deze te spelen. De eerste is het spelen van wedstrijden tegen anderen. De tweede manier is het oplossen van puzzels. In Hero Academy speel je op een bord van vijf bij negen vakjes. Daarop staan jouw helden die het opnemen tegen de helden van de tegenstander. Daarbij kun je je helden upgraden en kun je ook magie inzetten. Wanneer jouw vijf punten na het doen van vijf acties in een ronde op zijn, is de tegenstander aan de beurt. Het is de bedoeling dat je alle helden van de tegenstander uitschakelt of zijn 'kristal' vernielt. Bij de puzzel-levels krijg je een uitdaging waarbij de helden al op een vaste positie op het bord geplaatst zijn.

Hero Academy is gratis en is erg leuk om te spelen. Zelf vond ik vooral de 'puzzel'-levels een leuke uitdaging. 

 

Get it on Google Play

 

Hero Academy

Grand Theft Auto V: The Manual

De echte GTA V-fans met een Androidtoestel wachten al sinds de lancering van de game op het uitkomen van de officiële GTA V-applicatie, iFruit. Deze applicatie is alweer een hele tijd beschikbaar voor de iPhone, maar mensen met een Androidtoestel hebben weer eens het nakijken. Het is dan ook een schrale troost dat Rockstar de officiële digitale handleiding in applicatievorm naar Android heeft gebracht. 

Deze gratis handleiding zit mooi in elkaar, maar zal geen alternatief zijn voor een strategiegids. 

Get it on Google Play

 

GTA V: The Manual

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (12)
Bezig met laden van reacties...