Netflix test tv-games die telefoons als controllers kunnen gebruiken

Netflix test tv-games die telefoons als controllers kunnen gebruiken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het lijkt erop dat Netflix zijn games naar de tv gaat brengen. De telefoon met daarop de Netflix-app zou dan als controller gaan dienen.

Netflix en games

In 2021 lanceerde Netflix vijf games die via de Netflix-app op Androidtelefoons en Androidtablets konden worden gespeeld. De games zijn in de Netflix-app te vinden maar worden ook via de Google Play Store aangeboden. In de Netflix-app zijn ze te zien in een aparte rij tussen de films en de series.

De volgende stap is het spelen van deze Netflix-games op een groot scherm. Die stap gaat Netflix nemen. Dat blijkt uit aanwijzingen in de Netflix-app zelf die Bloomberg in handen heeft gekregen. Zo beschrijft een regel in de code van de app het volgende: “Een game op je tv heeft een controller nodig om te spelen. Wil je deze telefoon als gamecontroller gebruiken?”

Cloudgaming

Het valt nog te bezien hoe het Netflix het gamen op tv's precies gaat implementeren. Moeten gebruikers de games ook downloaden voordat ze ze kunnen spelen of kunnen de games worden gestreamd? Netflix' vice president voor gaming Mike Verdu gaf vorig jaar namelijk aan dat het bedrijf de mogelijkheden voor cloudgaming aan het onderzoeken was.

Voor nu kun je alleen nog met Netflix gamen op je mobiel. Er zijn momenteel zo'n 55 games om uit te kiezen en er komen er dit jaar nog 40 bij. Je vindt hier het complete overzicht van de Netflix-games in de Play Store.

Wat vind jij van Netflix-games? Heb jij de games al uitgeprobeerd? Zie je het (cloud)gamen via de Netflix-app naar je tv zitten? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Netflix-games? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk