Nederland telt 2 miljoen Pokémon GO-spelers

Nederland telt 2 miljoen Pokémon GO-spelers

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Pokémon GO

Volgens een marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope is het aantal Nederlandse Pokémon GO-spelers weer flink gestegen. Waar er vorige week geschat werd dat er al 1,3 miljoen Nederlanders de virtuele-diertjes-vang-game hadden geïnstalleerd is dat deze week gestegen naar 2,0 miljoen personen. Het onderzoek is gebaseerd op ervaringen van 1074 personen, waarbij 16% van de 18-plussers in Nederland de game spelen.

Vier op de tien (41%) van de 18-34 jarigen heeft het spel geïnstalleerd staan, terwijl dat in de leeftijdscategorie 35-49 jarigen 13% is. Vijftigplussers hebben weinig tot niks met de game en van deze groep speelt slechts 3% Pokémon GO. Acht op de tien Pokémon GO trainers speelt elke dag, waarbij de helft aangeeft per dag meerdere keren het spel op te starten. 65% van de spelers is al eens een blokje om gegaan speciaal voor de game en ruim 40% van de respondenten denkt dat ze nog minimaal een half jaar zullen spelen.

Beschikbaarheid

Pokémon GO is gratis te downloaden via onderstaande button, maar kent wel in-app-aankopen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk