Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Alles erop en eraan

Leid een raceteam naar de top met Motorsport Manager 2

· 02 september 2017

De populaire app Motorsport Manager heeft een opvolger gekregen met de toepasselijke naam Motorsport Manager 2. Je komt in de schoenen van een teambaas te staan, en moet op nog meer dingen tegelijkertijd letten. Hoe staat de ontwikkeling van je auto ervoor, en hoe gaat het met de coureurs? Zijn de sponsoren nog tevreden? Motorsport Manager 2 biedt uren vermaak voor de motorsport-liefhebber.

Motorsport Manager 2

Met de originele Motorsport Manager kon je al ervaren hoe het is om een autosport-team te runnen. Motorsport Manager 2 doet hier nog een stapje bovenop, en is nog realistischer dan zijn voorganger. Het zorgt ervoor dat je dit spel uren dit spel kan spelen, en goed moet nadenken over welke stap je nou hierna moet zetten, met maar één doel: het winnen van het kampioenschap. 

Motorsport Manager 2

Het concept

Motorsport Manager 2 draait erom dat jij je team in goede banen naar de top begeleidt. Hiervoor moet je je auto ontwikkelen en dus de bijhorende fabrieken, coureurs vastleggen of juist nieuw talent strikken, je sponsoren blij houden zodat er geld binnen komt, etc. Ook tijdens een race ben jij verantwoordelijk voor de tactische beslissingen. Op welke band starten we? Wanneer gaan we een pitstop maken? Gaat het regenen? Hey een safety car, is dit handig voor onze strategie, of juist niet?

Motorsport Manager 2

Veel diepgang 

Motorsport Manager 2 biedt nog meer diepgang dan zijn voorganger. De interface is nu dan ook van verticaal naar horizontaal gedraaid: er staat veel meer informatie op het scherm, die je allemaal moet verwerken. Dit vereist wat oefening, maar het is een erg leuke uitdaging.

Je begint onderaan in de Europese raceseries, en klimt zo langzaam omhoog op de autosport ladder. Alles moet nog worden ontwikkeld, en je hebt maar weinig geld. Daarom moet je meteen slimme keuzes maken waar je je zuurverdiende geld aan uitgeeft. Ook krijg je allerlei berichten van social media over je voortgang, waardoor je extra gemotiveerd raakt om je fans niet in de steek te laten, of andere mensen juist het tegendeel te bewijzen. 

Het racen

Voor een race moeten eerst je startpositie van je twee auto's worden bepaald. In de kwalificatie kan je de opstelling van de auto zelf kiezen aan de hand van de karakeristieken van het circuit. Is het circuit bochtig, dan wel je meer neerwaartse druk en een kortere afstelling van de versnellingsbak voor meer acceleratie. Heeft de baan meer rechte stukken, dan wil je juist voor meer topsnelheid gaan. Toch is het lastig zoeken naar de perfecte afstelling, zeker omdat ze soms maar bij één van je coureurs goed werkt, en bij de andere niet. Dit is net zoals in het echte leven. 

Tijdens de race kom je met een goede racestrategie een heel eind. Toch kan het weer zomaar roet in het eten gooien, of hele hoge bandenslijtage. Houd allebei goed in de gaten om tot de optimale strategie te komen, en een zo hoog mogelijke positie te halen. Hoe hoger je eindigt, hoe beter het is voor je sponsoren. Hierdoor verdien je geld, die je kunt gebruiken om te investeren in het ontwikkelen van onderdelen. 

Motorsport Manager 2

Ook moet je tijdens de race nu ook de status van de auto in de gaten houden. Push je je coureurs te hard, dan zal de motor sneller verslijten, en ben je meer tijd kwijt in de pitstop om deze te repareren. Spaar je de auto teveel, dan ga je te langzaam en zul je nooit winnen. Daarnaast is nu de positie van de coureur toegevoegd in het bolletje op het circuit, zodat je weet om welke positie je strijdt. Handig, zo raak je niet meer in de war als je iemand op een rondje moet zetten.

Motorsport Manager 2 downloaden

Met de knop hieronder kan je Motorsport Manager 2 downloaden. De app kost 4,49 euro. Dit is een flinke prijs voor een game, maar de vele uren plezier die je aan het spel kan beleven, maken dit weer goed. Daarnaast heb je kans naarmate het spel wat ouder wordt er een aanbieding verschijnt. En dat is het spel meer dan waard! 

De nieuwste artikelen over Motorsport Manager Mobile 2

Motorsport Manager Mobile 2 is nu tijdelijk gratis in de Play Store

Motorsport Manager 3 review: geweldige simulatiegame voor snelheidsduivels

Black Friday in de Google Play Store: grote korting op premium games

Nieuwe Games in de Google Play Store week 32 - 2017

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (6)
Bezig met laden van reacties...