Minecraft nu ook te spelen in virtual reality met Gear VR

Minecraft nu ook te spelen in virtual reality met Gear VR

Minecraft Metaverse

Volgens John Carmack, de legendarische ontwikkelaar van onder andere Doom, brengt Minecraft: Gear VR Edition ons dichterbij de 'metaverse', een naam voor virtueel universum. Carmack is CTO bij Oculus en deelt regelmatig informatie over aankomende ontwikkelingen.

De nieuwe virtual reality-versie van Minecraft is gebaseerd op Minecraft: Pocket Edition, de mobiele variant van de game. Daarbij zijn alle functies van deze game ook te vinden in de virtual-reality-editie, zoals de creative mode, survival mode en bevat de game skins en multiplayer. Het spelen van de game kan alleen in combinatie met een controller. Daarbij raadt Carmack aan om geen gebruik te maken van de rechter joystick, waarmee je rondkijkt: om het comfortabel en nog 'realistischer' te maken kun je volgens het beste een bureaustoel pakken en draaien om rond te kijken. In de game wordt ook gebruik gemaakt van 3D-geluid.

Het interessante is dat er naast de 'echte' 3D-modus, waarbij je door je creaties heenloopt, ook een theaterweergave is. Je speelt dat eigenlijk de reguliere versie van Minecraft: Pocket Edition, maar dan op een virtueel 'tv-scherm' in Minecraftstijl. De theater-weergave is de standaardweergave, omdat deze minder vermoeiend is dan de 3D-weergave.

Beschikbaarheid

Minecraft: Gear VR Edition is beschikbaar voor Samsung Galaxy S6- en Galaxy S7-toestellen in combinatie met de Samsung Gear VR. De game is te koop in de Oculus Store. De game kost € 6,99 en een controller is vereist om de game te kunnen spelen.

Lees meer over:
Virtual Reality

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties