Logitech werkt aan deze gaming-handheld met Android

Logitech werkt aan deze gaming-handheld met Android

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Logitech werkt aan een nieuwe gaming-handheld die doet denken aan de Nintendo Switch, alleen werkt hij met Android. De bedoeling is dat je Android-games kan spelen met het touchscreen, de knoppen en joysticks, maar het product is ook gericht op cloudgaming.

Logitech gaming-handheld

Logitech, een techbedrijf dat vooral bekend is om zijn pc-accessoires en randapparatuur, werkt nu aan een eigen gaming-handheld. Logitech heeft zelf een teaserpagina voor zijn Logitech G Gaming Handheld online geplaatst, maar nu deelt ook de geruchtenverspreider Evan Blass beelden van het product. Het apparaat wordt samen met het Chinese bedrijf Tencent ontwikkeld.

De gelekte renders vertellen ons dat het apparaat werkt met de Google Play Store, maar in de aangepaste interface krijgen ook cloudgamingdiensten een prominente plaats, en we zien: Xbox Cloud Gaming, NVIDIA GeForce Now en Steam Link. Met die laatste kan je pc-games op de Logitech G Gaming Handheld streamen, terwijl de games in werkelijkheid op je gaming-desktop draaien.

Verder ontbreekt alle informatie over de specificaties van het apparaat, waaronder informatie over het scherm en de chipset van de Logitech G Gaming Handheld. Wel zien we alles over poorten, knoppen en de bediening. Logitech geeft zijn handheld twee joysticks, een D-pad en we zien ook de A-, B-, X- en Y-knoppen samen met nog vier andere menuknoppen en een powerknop. De G Gaming Handheld heeft ten slotte vier schouderknoppen, waaronder twee triggers, en opladen werkt via usb-c.

Gerelateerde artikelen

Meer gaming-handhelds

Het lijkt erop dat Logitech de concurrentie aangaat met andere handhelds zoals de Nintendo Switch, maar ook met gamingtelefoons. In de game-industrie lijkt het aanbod van handhelds toe te nemen. Ook Valve, bekend van de populaire Steam-winkel voor games, verkoopt sinds dit jaar een eerste handheld genaamd de Steam Deck. In juni schreven we daarnaast over de GPD XP Plus: een gaming-handheld, zoals de Logitech G Gaming, die werkt met Android. Het is niet bekend wanneer de handheld van Logitech wordt voorgesteld.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste gaming-nieuws voor Android? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk