Officieel: Lite-versie van PUBG Mobile gelanceerd

Officieel: Lite-versie van PUBG Mobile gelanceerd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Lichtere versie

Gisteren is Fortnite, de belangrijkste concurrent van Playerunknown’s Blattlegrounds, gelanceerd op een reeks Galaxy-apparaten. Via de Game Launcher van Samsung kon het spel gedownload worden en bij een Samsung Galaxy Note 9-pre-order kreeg je in-game beloningen. Na een korter dan verwachte exclusiviteitsperiode van Samsung, komt het spel uit op alle andere Android-apparaten, al mag je gerust ‘alle andere Android-apparaten met een stevige SoC’ lezen.

In tegenstelling tot de Android-versie van Fortnite, heeft PUBG Mobile wel een Lite-versie die de game speelbaar moet maken op telefoons met minder RAM en een minder pittige chipset. De maps werden daarvoor onder meer verkleind en het spel werd gemaakt in Unreal Engine 4. Net na de Fortnite-lancering heeft PUBG die Lite-versie beperkt beschikbaar gemaakt in de Google Play Store. Alsof ze willen zeggen: “Kan je telefoon geen Fortnite niet spelen? Hier is PUBG Mobile Lite.”

Screenshot van PUBG

Al tonen de eerste cijfers wel dat de mobiele versie van Fortnite het, net als op andere platformen, beter doet dan PUBG. Nog voor de lancering op Android, werd Fortnite al zo’n 79 miljoen keer op iOS-toestellen gedownload. Als we naar PUBG kijken, zien we dat het spel met de cijfers van Android en iOS gecombineerd die hoeveelheid niet overtreft. Op Android werd PUBG zo’n 27 miljoen keer gedownload en op iOS 20 miljoen keer. Eens de Mobile Lite-versie van PUBG helemaal actief is, en Fortnite goed en wel op Android gelanceerd is, wordt het interessanter om de vooruitgang van beide spellen op te volgen.

Beschikbaarheid

Op dit moment kan je PUBG Mobile Lite alleen nog maar via de Play Store downloaden in de Filipijnen, maar we verwachten dat de game ook snel naar andere landen verspreid wordt.

Via: Android Community

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk