5 leuke premium tablet-spellen voor jonge kinderen

5 leuke premium tablet-spellen voor jonge kinderen

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Leuke kindergames

Er zijn veel games voor kinderen te vinden in de Google Play Store. In dit artikel bespreken we er een aantal. We hebben dit keer gekozen voor betaalde games zonder advertenties. De games zijn te spelen door kleine kinderen, maar het is altijd verstandig om er voor te zorgen dat een volwassene in de buurt is. Wij hebben een aantal premium (betaalde) games uitgeprobeerd en de onderstaande games zijn absoluut aanraders.

Peppa op vakantie

Het meisjesvarkentje Peppa Big (Peppa Pig) is erg populair onder kleuters en Peppa-merchandise gaat dan ook als een dolle over de toonbank. Er zijn dan ook veel games te vinden in de Google Play Store met Peppa in de hoofdrol. Een aantal van deze games is van ontwikkelaar P2 Games die een officiële licentie heeft. In de Nederlands gesproken game Peppa op vakantie kunnen kinderen van 3 tot 6 een zevental minigames doen die allemaal het thema 'vakantie' hebben. Zo kun je zwemkleding voor Peppa en George uitzoeken en beslissen welke spullen ze meenemen naar het strand.

Peppa op vakantie kost € 4,49 en bevat geen in-app-aankopen en reclame.

Kleine Bouwers: Plezier op de bouwplaats

Met Kleine Bouwers kunnen kinderen spelen met graafmachines, zelf muurtjes 'metselen' en een huis schilderen. Er zijn een paar mini-games die eigenlijk altijd gewonnen worden door de kleintjes. Er zitten leuke, grappige animaties in deze '3D-game' waarbij een druk op een voorwerp bijna altijd een reactie geeft. Kleine Bouwers ziet er niet alleen leuk uit, maar kinderen vinden het ook erg leuk om te spelen.

Kleine Bouwers is geschikt voor kinderen van 2-6 jaar en kost € 2,99. De app bevat geen in-app-aankopen of advertenties.

Ben & Holly: Eén groot feest

De populaire kinderserie Ben & Holly's Kleine Koninkrijk is dagelijks te zien op Nick Jr en biedt kinderen een kijkje in de fictieve wereld van elfen en feeën. In deze leuk-geanimeerde game kunnen kinderen kiezen wie ze willen zijn: Ben of Holly. Daarna kunnen allerlei minigames worden gespeeld. Voor de kleinsten is Ben & Holly: Eén groot feest nog wel te moeilijk, maar kinderen kunnen wel één van de twee moeilijkheidsniveaus kiezen. Kinderen krijgen aanwijzingen bij het spelen van de Oude Wijze Elf, maar deze wordt door een andere stemacteur gedaan dan die de kinderen gewend zijn (en heeft een erg vreemd accent).

Ben & Holly: Eén groot feest kost € 2,39 en bevat geen in-app-aankopen en reclame.

Slaap Lekker

Het interactieve spelletje Slaap Lekker laat je dieren 'naar bed brengen'. Kinderen moeten op elke plek waar nog licht aan is, op zoek naar de licht-schakelaar. Eén voor één zeggen de kinderen welterusten tegen de dieren, waarna het ook tijd is voor de kleine om te gaan slapen. Slaap Lekker ziet er schitterend uit en is een rustgevend spelletje.

Slaap Lekker is gratis om uit te proberen. De volledige versie, met wat extra dieren, kan worden aangeschaft door middel van een in-app-aankoop. De extra dieren kosten € 1,99.

Learning Games 4 Kids - Baby TV

Baby TV biedt 24 uur per dag programma's speciaal voor de allerkleinsten. De programmering wordt aangepast gedurende de dag: 's avonds worden alleen rustgevende programma's weergegeven en overdag zijn de filmpjes uitbundiger en stimulerender. Met Learning Games 4 Kids kun je een aantal mini-spelletjes doen met kleine kinderen. Op de screenshot hieronder zie je bijvoorbeeld de bekende raad-game met Hippa in de hoofdrol.

Learning Games 4 Kids kan gratis worden uitgeprobeerd, maar om alle spelletjes te kunnen doen zul je een in-app-aankoop van € 2,31 moeten doen.

Slaap Lekker

Slaap Lekker

Wanneer je op zoek bent naar een leuk interactief voorleesverhaaltje voor kinderen, vind je er op Android een heleboel. Helaas zijn deze voorleesverhaaltjes bijna al ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk