Op Stadia werkt je telefoon nu als een controller

Op Stadia werkt je telefoon nu als een controller

Google kondigt aan dat je vanaf nu je smartphone kunt gebruiken om Stadia te spelen. Het is daardoor geen vereiste meer om een controller te gebruiken. De nieuwe functie gaat binnenkort live op Android TV’s en Google TV’s.

Voorheen had je om games via cloudplatform Stadia te kunnen spelen een Stadia-controller nodig of een exemplaar van Xbox, PlayStation of Nintendo. Dat is verleden tijd, want als je nu met Stadia wil beginnen, dan hoeft je alleen je smartphone erbij te pakken. De functie heet Phone Link en je schakelt ze in via het controllermenu in de Stadia-app op je telefoon. Zodra je een telefoon als controller kiest kan je ermee gamen op je tv of pc, maar je kan ook in een keer je telefoon als scherm gebruiken.

Digitale duimknoppen

Er is echter ook een nadeel aan digitale duimknoppen en schouderknoppen. Het voordeel van een controller is dat deze is uitgerust met fysieke knoppen, wat hem beter geschikt maakt voor intense games waarin je veel acties moet ondernemen. Op een knop kun je gerust hard drukken, terwijl dat een minder goed idee is met het scherm van je smartphone. Om nog maar te zwijgen over het door de kamer gooien van je telefoon, wanneer een spel niet helemaal naar je zin gaat.

Niet alle games zullen dat in je naar boven halen. Er zijn ook veel spellen die veel rustiger zijn en minder hectisch 'knoppenrammen' van je verwachten, zoals Farming Simulator bijvoorbeeld. Ideaal om te spelen op een smartphone en erg handig bovendien. Je smartphone is waarschijnlijk toch nooit ver weg en je zal ook niet zo gauw vergeten om hem op te laden. Dat is bij controllers weleens anders.

Andere controllers gebruiken

Die nieuwe functie van Stadia biedt nog meer voor wie specifiek met het scherm van zijn of haar telefoon wil gamen. Wil je liever een andere controller gebruiken dan de officiële Google Stadia-variant, dan kan dat voortaan. Eerder werkten controllers zoals die van Xbox of PlayStation enkel voor wie gamet op zijn tv of pc. Je kan de controllers nu verbinden via bluetooth, of je sluit ze bedraad aan via usb-c.

Google maakt Stadia steeds breder beschikbaar. Zo kondigde het een paar maanden geleden aan dat Google Stadia naar Android TV en Chromecasts met Google TV kwam. Hoe je daar gebruik van maakt, lees je hier. Daarnaast schijnt Google het plan te hebben om Android-spellen naar Windows en Mac te brengen, maar dat is nog niet bevestigd.

Stadia
Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Meer info

Lees meer over:
Google Stadia Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer