Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Hay Day: 5 tips & trucs voor jouw eigen superboerderij

· 30 april 2014

Hay Day is sinds enkele maanden ook beschikbaar voor het Androidplatform en ontwikkelaar Supercell heeft hiermee weer een hele schare nieuwe spelers en fans gecreëerd. Maar hoe kun jij zorgen dat jouw Hay Day boerderij'tje uitgroeit tot een heuse superboerderij?

Hay Day

Ontwikkelaar Supercell heeft naast Clash of Clans, waar we al vaker over hebben geschreven, onder andere een artikel met tips en trucs op onze zustersite Tabletworld, nog een game uitgebracht voor het Androidplatform, namelijk Hay Day. In dit spel moet je jouw eigen boerderij opzetten, iets dat we al eerder uitvoerig hebben beschreven, alleen tips en trucs ontbraken daar nog.

Je begint met een stuk land vol met bomen en rotsen, wat kippen en een kippenren, waarin deze kippen lekker kunnen rondhobbelen en nog wat andere gebouwen, zoals een marktkraampje die langs de weg staat en een schuur en een silo waarin je verschillende grondstoffen op kunt slaan. Ook kun je gewassen verbouwen om zo verschillende grondstoffen te verkrijgen, die je weer kunt verkopen in dat marktkraampje voor geld of bijvoorbeeld kunt verwerken tot voer voor die kippen.

Bij elke stap die je uitvoert kun je goud of experience points verdienen en die laatste zijn weer nodig om steeds maar weer een level hoger te komen. Naarmate je hogere levels bereikt krijg je steeds meer soorten dieren, gewassen en apparaten die je kunt bouwen, waarmee je weer meer geld en XP kunt verdienen om er zo voor te zorgen dat je alsmaar blijft levelen en je boerderij uitgroeit tot een heuse superboerderij. Zo kun je bijvoorbeeld varkens houden voor hun spek, waarvan je weer hamburgers kunt bakken of koeien die melk produceren, waar je weer taarten mee kunt bakken.

Met diamanten die je ook kunt verdienen is het mogelijk om bepaalde dingen af te kopen, zoals het sneller klaar zijn van de groei van gewassen of het afkopen van een nieuw gebouw, zodat je er sneller gebruik van kunt maken. Diamanten zijn ook te koop voor echt geld, iets wat we ook zagen bij Clash of Clans.

We gaan verder niet in op alle mogelijkheden van deze game, dat zou een waar epistel worden, maar enkele interessante tips en trucs zijn natuurlijk altijd handig. Heel veel (achtergrond)informatie is te vinden op de speciale Wiki van Hay Day.

Hay Day

1. Log in via Facebook

Als je een Facebook-account hebt is het toch wel erg handig om met dit account in te loggen, omdat je hiermee kan verbinden met vrienden en zo simpel en snel hun boerderij kan bekijken en zien, maar ook hun marktkraampje met al hun spullen. Je kunt natuurlijk onderling afspreken om elkaar wat grondstoffen of zakken voer te gunnen voor een mooi prijsje om elkaar zo uit de brand te helpen.

2. Koop spullen bij Greg

Greg is een computergestuurde mede-boer in Hay Day en elke dag heeft deze enkele aanbiedingen in zijn marktkraampje staan die je bijna niet af kunt slaan, omdat het of producten zijn die je niet vaak tegenkomt of de prijzen hiervan heel laag zijn.

3. Draai elke dag aan het Rad van Fortuin

Nagenoeg elke dag verschijnt er onderin langs de weg een vrachtwagentje met daarop een rad van fortuin, waarbij je verschillende prijzen kunt winnen, zoals goud, grondstoffen of andere producten. De eerste keer draaien is gratis, dus wie niet waagt wie niet wint.

Wheel of Fortune

4. Verkoop niet alleen spullen via de marktkraam

Er is in het spel een bord waarop verschillende orders te vinden zijn. Als jij net de producten hebt en er veel goud en XP voor kan krijgen door deze af te leveren is het handig om dit te doen, vooral voor de experience points. Er komen ook regelmatig mede-boeren langs die bepaalde spullen vragen, ook daarvoor ontvang je goud en XP. Als je een wat hoger level hebt en de steiger hebt gebouwd zal er vaak een  boot langskomen waarin je spullen kunt laden, waarmee je veel geld en XP kunt verdienen, handig dus om ook regelmatig te checken. Als je spullen verkoopt in de marktkraam ontvang je alleen goud dus je moet niet denken dat, dat de enige goede inkomstenbron is.

5. Gebruik diamanten wijs

Diamanten zijn voor allerlei dingen te gebruiken, bijvoorbeeld het afkopen van de tijd dat je nog moet wachten totdat een gewas klaar is met groeien of om een gebouw af te kopen, zodat je deze gelijk kunt gebruiken, doe dat niet! Dat is leuk, maar éénmalig en je kunt diamanten beter gebruiken om bijvoorbeeld extra plekjes te kopen in de marktkraam of bij bepaalde machines. Hoe meer plekken je hebt hoe meer producten je achter elkaar kunt verkopen of maken en dat is stukken handiger dan de beperkte plek die je in eerste instantie hebt.

Heb jij zelf nog tips, deel ze in de reacties!

Beschikbaarheid

Hay Day is gratis te downloaden voor Androidapparaten die draaien op Android 4.0.3 of hoger door op onderstaande button te klikken. 

De nieuwste artikelen over Hay Day

Game-ontwikkelaar Clash of Clans overgenomen voor 7,6 miljard euro

100 miljoen dagelijkse spelers voor games van Supercell

Hay Day: creëer je eigen superboerderij

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (8)
Bezig met laden van reacties...