Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

 • Samsung Galaxy S10 Lite

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Hay Day: creëer je eigen superboerderij

· 02 december 2013

Een boerderij runnen, een principe dat iedereen wel bekend in de oren klinkt, is precies datgene waar het om gaat in Hay Day. Zaaien, oogsten, produceren, verzamelen, verkopen zijn allemaal termen waarmee je te maken krijgt in dit spel. Wanneer je dan eenmaal aan het boeren bent geslagen, is er moeilijk een weg terug...

Hay Day

Hay Day is nog zo'n succestitel van de ontwikkelaar van het mateloos populaire Clash of Clans. Nadat je het eerste level behaald hebt, wordt het steeds moeilijker om even niet naar je boerderij te kijken hoe het erbij ligt.

Hay Day biedt ondersteuning voor Google Play Games en Facebook, dus spelen op je tablet en telefoon is geen probleem. De voortgang wordt gesynchroniseerd tussen beide.

Hay Day

Kippen en hamburgers

Het spel begint vrij eenvoudig met een paar kippen en kippenrennen die je na een aantal levels kunt uitbreiden met varkens, schapen en koeien. Om deze dieren te voorzien van voer, moet je gewassen zaaien, oogsten en verwerken tot voer in een molen. Vanuit hier kun je je boerderij uitbreiden met allerlei ovens, een weefgetouw (om truien en mutsen te maken), een suikerfabriek, een barbecue, bakkerij en nog veel meer. Al deze gebouwen produceren hun eigen voedselwaren of producten. Deze zaken kun je verkopen in je boerderijkraam of gebruiken om één van je bestellingen mee te voltooien. Voor beide krijg je munten en het voltooien va een bestelling levert je ook XP (experience points).

Bestellingen, krantje en prestaties

Het voltooien van de bestellingen vergt veel geduld. Er worden bestellingen bij je geplaatst met meerdere producten waardoor het tijd kost om ze te voltooien. Producten kun je aanbieden in het krantje. Hier zie je ook aanbiedingen van andere spelers die je kunt aanschaffen wanneer je het tekort komt.

Nu kun je met je opgespaarde munten in het krantje de betreffende producten kopen maar dit zorgt ervoor dat je cash erg snel slinkt zodat je geen nieuwe ovens, gebouwen of dieren kunt aanschaffen. De keuze is hier dus: sparen of betalen. Het opsparen en produceren kost dus meer tijd maar hierdoor spaar je wel munten die je hard nodig hebt, naarmate je in level stijgt. Gebouwen, dieren, hekken, appelbomen, alles wordt namelijk stukken duurder. Wel krijgen je productiegebouwen sterren naarmate je meer produceert, zodat de opbrengst meer oplevert.

Diamanten kun je vergaren door prestaties te voltooien en je level te verhogen. Wanneer je bijvoorbeeld 20 bestellingen met de bestelwagen laat versturen naar je klant, verdien je een eerste lintje. Zo zijn er meerdere prestaties te behalen die ook in Play Games te bekijken zijn.

Natuurlijk kun je ook munten en diamanten in het spel aanschaffen maar dit is niet nodig en ook nog eens minder leuk.

Hay Day

Silo en schuur

Hoe meer gewassen en producten je spaart, hoe sneller je silo en schuur vol geraken. Een optie is dan op spullen te verkopen of de silo of schuur te vergroten. Hiervoor heb je weer specifieke materialen nodig, zoals planken en schroeven, die je in het spel kunt krijgen of via het krantje kunt aanschaffen. Deze materialen kosten je wel veel munten dus wees er snel bij als ze in het krantje worden gezet en zorg voor voldoende cash.

En dan?

Wanneer je verder in het spel komt, worden de bestellingen moeilijker, de gebouwen, producten en dieren duurder, het behalen van prestaties lastiger maar dit alles maakt dat Hay Day een verslavend en uitdagend spel is. Op een gegeven moment moet je een boot voorzien van hele ladingen producten waar anderen ook kisten met producten kunnen vullen, hiervoor krijg je dan weer tegoedbonnen voor speciale voorwerpen als een huisdier. Je kunt appelbomen opnieuw leven inblazen met behulp van vrienden. Je kunt cadeaukaarten versturen naar vrienden die je hebben geholpen waarmee je dan weer verrassingspakketten of een decoratiepakket kunt aanschaffen. Er komen mensen langs die je vragen of je bepaalde producten wilt verkopen. Er is een boodschappenjongen die voor je naar gewassen of producten kan zoeken.

Hay Day

Dan is er nog een wereldwijde community met evenementen waar je aan mee kunt doen. Hiervoor zul je een aantal persoonlijke doelstellingen moeten voltooien en uiteindelijk zijn de beloningen er ook naar natuurlijk. Maar ik ben nog niet zover gevorderd in het spel om dit mee te kunnen maken helaas.

Hay Day heeft ook een Facebook-pagina en forum waar je de laatste nieuwtjes, problemen, tips kunt lezen en hulp bij problemen kunt krijgen. Veel vragen worden in de game al beantwoord en je krijgt bij het behalen van een nieuw level telkens uitleg over de nieuwe mogelijkheden die je met het behalen van dat level hebt gekregen.

Spelen!

Hay Day is te uitgebreid om in dit artikel te bespreken. Daarbij zit ik nog maar op level 23 en heb ik nog lang niet alle mogelijkheden kunnen vrijspelen die bijvoorbeeld de mensen hebben die al op level 127 zitten.

Ik zou zeggen, probeer het eens en ervaar zelf hoe verslavend het bouwen en onderhouden van je eigen boerderij is!

Hay Day

Beschikbaarheid

Om de game te installeren klik je op de onderstaande knop (Android 4.0.3 of hoger).

De nieuwste artikelen over Hay Day

Game-ontwikkelaar Clash of Clans overgenomen voor 7,6 miljard euro

100 miljoen dagelijkse spelers voor games van Supercell

Hay Day: 5 tips & trucs voor jouw eigen superboerderij

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (29)
Bezig met laden van reacties...