Harry Potter: Wizards Unite: dit kun je verwachten van de nieuwe AR-game

Harry Potter: Wizards Unite: dit kun je verwachten van de nieuwe AR-game

Harry Potter: Wizards Unite

De game is ontstaan uit een samenwerking tussen Niantic en WB Games. Niantic leverde het onderliggende Real World-platform voor AR met daarbij de van Pokémon GO en Ingress bekende locatieafhankelijke gameplay, terwijl WB Games in San Francisco het spel creëerde. De uitgever is Portkey Games, een Warner Bros-label.

De game neemt spelers mee naar de wereld van de Harry Potter-boeken en -films, evenals die van Fantastic Beasts. Net als Pokémon GO bevat de game augmented reality, waardoor spelers hun smartphones kunnen gebruiken om geanimeerde 3D-wezens in de echte wereld te zien. Door rond te lopen in de echte wereld, kunnen spelers objecten of wezens vinden en ermee in interactie gaan. Daarbij kun je ook geanimeerde locaties ervaren die bekend zijn uit de Harry Potter-wereld.

In Harry Potter: Wizards Unite zijn spelers nieuwe rekruten van ‘de Statute of Secrecy Taskforce’ die werken aan het oplossen van het mysterie van ‘de Calamity’. Vanwege het mysterie lopen de geheimen van de tovenaarswereld het risico te worden blootgesteld aan de gewone mens, die ook wel dreuzels worden genoemd in de Harry Potter-wereld. Spelers verenigen zich om de dreiging te bestrijden. Ze kunnen buurten en steden verkennen om mysterieuze artefacten te ontdekken, toverspreuken uit te spreken en onderweg ‘Fantastic Beasts’ en iconische personages tegen te komen. De game is opgebouwd uit een verhaallijn waarin spelers verschillende mysteries oplossen, inclusief de waarheid achter de Calamity.

Harry Potter: Wizards Unite tovenaar

Gameplay

Terwijl spelers de echte wereld verkennen, zullen ze een verscheidenheid aan ‘Wizarding-locaties’ op hun kaart vinden, zoals ‘Inns’, ‘Greenhouses’ en ‘Fortresses’ die komen met hun eigen gameplay-toevoegingen. Wanneer je een Inn vindt, kun je erin gaan om voedsel te eten zodat je energie hebt om je spreuken uit te spreken. Greenhouses geven je ingrediënten voor magische drankjes die je kunt gebruiken tijdens gevechten om bijvoorbeeld je gezondheid te genezen. In forten kom je in gezelschap van maximaal vier andere spelers een hoop vijanden tegen en kun je zeldzame items verzamelen nadat je ze verslagen hebt. Op deze plek ga je de strijd aan met tovenaars, weerwolven, vampieren, basilisks en andere vijanden.

Wanneer je in de echte wereld wezens tegenkomt, zoals ‘Dementors’, moet je ze bevechten door spreuken uit te spreken. De manier om een ​​spreuk uit te spreken is door een bepaald ​​patroon op je scherm te volgen met je vinger. Als je dit snel en goed doet, heb je een betere kans om het wezen schade toe te brengen. Een dergelijk gevecht zou zowel kunnen plaatsvinden in AR- als geanimeerde modus.

Harry Potter: Wizards Unite weerwolf

Verder zie je zogenaamde ‘Foundables’ op de kaart van je smartphonescherm terwijl je rondloopt. Als je erop tikt, kun je proberen je hun ‘Confoundables’ te vernietigen. Dit zijn objecten die je ervan weerhouden om de Foundable, wat bijvoorbeeld een ‘Hippogriff’ kan zijn, toe te eigenen. Wanneer je een dergelijke Foundable hebt, kun je er bijvoorbeeld een foto van maken in AR-modus, om deze vervolgens te delen met je vrienden.

Harry Potter: Wizards Unite Foundable

Aan het begin zal je vooral bezig zijn met het leren van de gameplay en het ontdekken van de diverse spelelementen, zoals de wezens, locaties en taken. Uiteindelijk zal er meer aandacht worden gericht op het verhaal en eventuele personages die we uit de films en boeken kennen. Je kunt er dus beter maar niet vanuit gaan dat je op je eerst speeldag gelijk in gevecht zal gaan met Voldemort, ook wel bekend als Heer van het Duister en Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden.

Harry Potter: Wizards Unite beschikbaarheid

Net als Pokémon GO is Harry Potter: Wizards Unite een gratis spel met in-app aankopen. Over een exacte releasedatum is nog niks bekend, maar het is wel bevestigd dat het spel dit jaar in de Google Play Store terechtkomt.

Via: IGN

Lees meer over:
Avontuur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties