Happy Glass review: spannende avonturen met een glas water (dat had je gehoopt)

Happy Glass review: spannende avonturen met een glas water (dat had je gehoopt)

Happy Glass

Er was eens een glas en dat voelde zich heel ongelukkig. Het wordt namelijk voor helemaal nergens voor gebruikt. Toen werd er opeens water bijgehaald en plots wilde het glas niet liever dan helemaal gevuld worden. Het is jouw taak om het glas gelukkig te maken door het te vullen met water. De verhaallijn die ik zonet even verzonnen heb, is een stuk spannender dan de werkelijkheid. In feite druk je op 'play', zie je een glas met een droevig gezicht, en er wordt duidelijk gemaakt dat je lijntjes moet tekenen op je smartphone-scherm om het water tot in het glas te krijgen. Dat is Happy Glass, het vierde populairste spel in de Play Store momenteel. Al kan eenvoud weleens de weg naar succes vormen voor een mobile game. Is dat hier het geval?

Happy Glass

Drie sterren is het doel en dat doe je door precies genoeg te tekenen

Je komt door allerlei levels die je op de proef stellen. Soms is een eenvoudige lijn inderdaad voldoende om het water naar de juiste richting de leiden, maar in veel gevallen moet je figuren tekenen afhankelijk van de situatie. Leuk is dat naarmate je meer tekent, je een minder hoge score haalt. Je kan dus voor jezelf als doel stellen om met zo weinig mogelijk tekeningen je glas te vullen, zodat je drie sterren behaalt- net als bijvoorbeeld in Angry Birds. Je mag best wat morsen, maar als je te veel morst, dan blijft het gezicht van het arme glas droevig, en is je level hoe dan ook gefaald.

Happy Glass

Niet gemorst!

Frustratie

Naarmate je verder progressie maakt zie je met mondjesmaat nieuwe dingen terugkomen die je leven wat moeilijker maken, zoals een draaiend rad dat het water doet verspreiden. Toch vond ik dat nieuwe elementen maar traag geïntroduceerd werden, en op de duur miste ik nieuwe spelelementen en raakte is uitgekeken op het glas, het fijne zwarte lijntje en het vaak erg onvoorspelbare water.

Happy Glass

Wat een boeltje, dit komt niet goed

De frustratie sloeg vaak ook toe wat het tekenen betreft. Als je dit spel op een groot scherm speelt met een stylus, heb je ongetwijfeld een enorm voordeel, want het lijntje dat je tekent is enorm fijn voor je vingers. De meer compacte tekeningen vormden dus soms een uitdaging. Een andere frustratie zijn de advertenties. Levels duren meestal niet erg lang, en tussen twee levels krijg je soms een filmpje te zien met reclame. Bovendien zijn de reclame-banners onderaan het scherm ook vrij groot. Als je de reclame wil verwijderen, dan kan dat gelukkig, en betaal je 3,39 euro. Maar laat maar zitten.

Geel water?

Happy Glass wil het spel wat 'swingender' maken door middel van een winkel. Door levels vrij te spelen en af en aan een rad te draaien na afloop, krijg je munten waarmee je cosmetische items kan kopen. Je kan bijna onbeperkt munten verzamelen als je gewoon reclamefilmpjes bekijkt. Als je voldoende munten hebt, kan je de kleur van het water veranderen, een andere gezicht geven aan het glas of een ander potlood kopen. Erg wild word je niet van die mogelijkheden. Je blijft kijken naar een witte achtergrond - met pompoentjes tijdens Halloween - en die veel te fijne zwarte lijntjes. Het feit dat je water op een gele urinekleur kan instellen, gaat de pret echt niet vergoten. Toch niet voor mij althans.

Happy Glass

Spannende microtransacties: als je echt geld betaalt, heb je in een keer geel water

Een eenvoudig concept is heel vaak meer dan voldoende om een grote hit te scoren. In Angry Birds katapulteer je vogels naar groene varkens die op constructies staan opgesteld. Ondertussen barst het van de merchandising en is er een film in de bioscoop geweest over de gekke vogels. Dat zie ik met Happy Glass en zijn gele water niet meteen gebeuren. Een beetje moeite doen om een spel interessant te maken kan geen kwaad. Het spel spelen met hoofdtelefoon is ook al geen optie, want je hoort telkens het zelfde vervelende muziekje op repeat.

Happy Glass

Nog eens aan het rad draaien

Conclusie

Er zijn duidelijke, negatieve punten die Happy Glass minder interessant en soms frustrerend maken. Al bij al is het mij een raadsel waarom dit het vierde populairste spel van de moment is. Zeker ook omdat het niet samenwerkt met Google Play Games waardoor je je voortgang niet kan bewaren. Wie engelengeduld heeft, een liefde voor puzzelgames, niet snel verveeld raakt, een stylus bezit en wild is van bovengenoemde personalistiemogelijkheden kan het zeker eens proberen.

Heb jij Happy Glass uitgeprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in de reacties onderaan dit artikel. Je kan het downloaden door hieronder op de Google Play-knop te tikken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Happy Glass

Vies gewoon

Lees meer over:
Puzzel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties