Google trekt stekker uit eigen gamestudio's voor Stadia

Google trekt stekker uit eigen gamestudio's voor Stadia

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft op zijn blog bekend gemaakt dat het niet langer exclusieve, eigen games voor Stadia wil maken. Het bedrijf blijft naar eigen zeggen wel investeren in het platform en Stadia blijft nieuwe games aantrekken.

Stadia Games & Entertainment

In zijn wekelijkse nieuwsupdate van dinsdag maakte het Stadia-team bekend dat er een einde komt aan de ontwikkeling van first-party-games voor het platform. Er zijn nog onduidelijkheden wat betreft Stadia's verdere strategie rond games.

"Het kost jaren tijd en significante investeringen om de allerbeste games van nul te ontwikkelen, en de kosten ervoor blijven exponentieel stijgen. Onze focus ligt bij het verder bouwen aan de bewezen technologie achter Stadia en het verbreden van zakelijke samenwerkingen. Daarom hebben we beslist dat we niet verder investeren in het brengen van exclusieve content van ons intern ontwikkelaarsteam Stadia games & Entertainment na de games die op korte termijn gepland zijn", aldus de verklaring van Google.

Google trekt stekker uit eigen gamestudio's voor Stadia

Focus op het platform

Google trekt dus de stekker uit zijn eigen gamestudio voor de eerste game is uitgebracht. Verder zegt Google dat ook Jade Raymond, het hoofd van Stadia Games & Entertainment, alvast andere opportuniteiten nastreeft. In november van 2020 stelde Google nog dat de eerste exclusieve games vanaf 2023 verwacht werden. Dat weet onze zustersite PlayStadia.

Google blijft daarentegen wel investeren in de ontwikkeling van Stadia als platform. Het bedrijf gaat ook gaat meer diepgaande samenwerkingen aangaan met gamepartners. Wat dat precies wil zeggen is nog niet duidelijk.

Google trekt stekker uit eigen gamestudio's voor Stadia

Second-party exclusives?

Mogelijk wil het Stadia-team ermee bedoelen dat Google meer games van derden wil aantrekken of dat Google wil investeren in zogenaamde second-party exclusives. Dat zijn exclusieve Stadia-games die door andere gamestudio's zijn gemaakt voor Googles platform. Een voorbeeld van zo'n game is het spel GYLT dat bij de lancering van Stadia de eerste exclusieve titel was.

Gerelateerde artikelen

We weten al dat Google momenteel met vijf gamestudio's werkt die exclusieve second-party games voor Stadia moeten uitbrengen. Het lijkt erop dat die strategie nu naar de voorgrond wordt geschoven als het om exclusieve titels gaat.

Het laatste nieuws, reviews en livestreams van Stadia ontdek je op onze zustersite PlayStadia.nl. Wat denk jij van Googles zet om niet langer eigen titels uit te brengen? Denk je dat second-party-exclusives eenzelfde rol van betekenis kunnen spelen voor Stadia? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk