Google Stadia doet eerste terugbetalingen: heb jij de e-mail?

Google Stadia doet eerste terugbetalingen: heb jij de e-mail?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft de eerste terugbetalingen gedaan voor aangekochte hardware en games van Stadia. Gebruikers ontvangen daarbij een -mail en tegen 18 januari 2023 moeten de meeste verwerkt zijn. Vanaf dan zal Stadia ook niet meer werken.

Stadia-terugbetalingen

Heb jij destijds een Stadia Premier Edition gekocht, een extra controller, games of DLC (downloadbare content voor games, red.)? In dat geval heb je recht op een volledige terugbetaling van al je aankopen. Google maakt op een supportpagina bekend dat de eerste Stadia-gamers nu terugbetalingen kunnen zien van hun aankopen.

Google probeert die terugbetalingen zoveel mogelijk te laten verlopen via de oorspronkelijke rekening waarmee je de aankopen hebt gedaan. Voor elk van die aankopen ontvang je een afzonderlijke mail van 'Payoneer', dat is Googles partner met wie het de terugbetalingen verwerkt. Heb je meer dan 20 aankopen gedaan van hardware of games, dan krijg je slechts één mail met een overzicht van je terugbetalingen.

Als automatisch terugbetaling niet werkt

Google wil tegen 18 januari 2023, de dag waarop Stadia stopt met werken, de meeste betalingen hebben verwerkt. Wanneer een terugbetaling om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, vraagt Google gebruikers via e-mail om zelf een rekeningnummer door te geven of een betaalmethode te kiezen. Google doet alleen terugbetalingen van Stadia-aankopen die via de Google Store of Stadia-winkel zijn gebeurd.

Gerelateerde artikelen

In dit artikel lees je nog meer dingen die je moet weten over de terugbetalingen. Hier beantwoorden we zes vragen over het einde van Stadia en we leggen nog onder meer uit wat je kan doen met je controller en Chromecast Ultra. Heb jij al terugbetalingen al gekregen en hoeveel geld verwacht je nog terug van Google? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-diensten die ermee ophouden? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk