Google Stadia nu beschikbaar op LG smart tv's met webOS

Google Stadia nu beschikbaar op LG smart tv's met webOS

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google brengt Stadia uit op LG smart tv's met webOS 5.0 en 6.0, ofwel de recente televisies van het merk. Met Stadia kunnen gebruikers gamen in 4K-kwaliteit en surroundgeluid op hun LG-televisies. Ze kunnen draadloos een compatibele controller verbinden.

Stadia op LG-tv's

Stadia is nu beschikbaar op een nieuw platform: de slimme tv's van LG. Googles platform voor cloud-gaming is nu als app te downloaden op tv's met webOS 5.0 en 6.0, ofwel de televisies die het merk heeft uitgebracht in 2020 en 2021. Dat maakt LG in een persbericht bekend nadat LG eerder dit jaar al zei dat de integratie op komst was.

Zodra je de Stadia-app installeert, kan je draadloos een controller verbinden. Stadia werkt met onder meer met de PlayStation- en Xbox-controllers, maar ook met een eigen Stadia-controller. In Stadia kan je games kopen, maar er zijn ook gratis titels en demo's te vinden. Je kan meteen beginnen spelen als je internetverbinding aan de minimumvereisten voldoet.

4K HDR en surround

Naast de winkel van games heeft Stadia ook het Pro-abonnement dat maandelijks 9,99 euro kost. Daarmee krijg je toegang tot een bibliotheek van games die maandelijks wordt aangevuld en je gamebeleving gaat er ook op vooruit. Je kan dan namelijk in 4K-spelen met HDR-graphics en ondersteuning voor 5.1-surroundgeluid.

Gerelateerde artikelen

LG bevestigt dat die voordelen van Stadia Pro ook werken op zijn televisies. het merk stelt daarnaast dat zijn serie van OLED-tv's het beste voor gamers zijn geschikt door de snelle responstijd van 1ms. Stadia werd dit jaar ook gelanceerd voor smart tv's met Android TV.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Stadia? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk