Google Stadia is nu beschikbaar voor Android TV-apparaten en Chromecast met Google TV

Google Stadia is nu beschikbaar voor Android TV-apparaten en Chromecast met Google TV

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google breidt de beschikbaarheid van zijn Stadia-gamestreamingplatform later deze maand uit naar meer tv's en streamingapparaten. De Chromecast met Google TV en Android TV zijn daar onderdeel van.

Update 24/06/2021: De Stadia-ondersteuning voor Android TV en Google TV is nu beschikbaar. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Google Stadia voor Google en Android TV

The Verge heeft een lijst in handen gekregen waarop de apparaten staan die voorzien worden van Google Stadia. De Chromecast met Google TV staat op de planning voor 23 juni. Google gaf overigens eerder al aan dat Stadia-ondersteuning op de planning stond voor Google TV. Eind deze maand krijgt de dongle dus, meer dan acht maanden nadat het apparaat werd gelanceerd, Stadia-ondersteuning.

  • Chromecast met Google TV
  • Hisense Android TV's (U7G, U8G, U9G)
  • Nvidia Shield TV
  • Nvidia Shield TV Pro
  • Onn FHD Streaming Stick en UHD Streaming Device
  • Philips 8215, 8505, en OLED 935 / 805 Series Android TV's
  • Xiaomi Mi Box 3 en Mi Box 4
Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Stadia meldt nu op Twitter dat de Chromecast met Google TV en andere ondersteunde Android TV-apparaten toegang hebben tot het gamestreamingplatform. Om te checken of jij op je Google TV-dongle of Android TV-mediaspeler of smart-tv met Android TV toegang hebt tot Stadia, ga je naar de Play Store en zoek je naar de Stadia-app. Eenmaal ingelogd, begeleidt de app je bij het aansluiten van een controller en zorgt ze ervoor dat je klaar bent om te gamen via Stadia.

Staat jouw Android TV-apparaat niet in deze lijst? Dan kun je alsnog met het gamestreamingplatform aan de slag door de Stadia-app te installeren vanuit de Play Store en gebruik te maken van de experimentele ondersteuning. Android TV-apparaten hebben tevens een compatibele Bluetooth-controller of de eigen Stadia-controller van Google nodig om Stadia te spelen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Stadia? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

Chromecast met Google TV

Chromecast met Google TV

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk