Google Stadia: hoe krijg ik mijn geld terug van mijn aankopen?

Google Stadia: hoe krijg ik mijn geld terug van mijn aankopen?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google stopt op 18 januari 2023 met Stadia en spelers krijgen het volledige bedrag terug van al hun Stadia-aankopen. Het gaat dan zowel om aangekochte games, als in-game aankopen, de Stadia controller en bundels met de Chromecast Ultra. Maar hoe krijg je precies je geld terug?

Stadia-terugbetalingen

Stadia-gamers hebben onlangs een e-mail ontvangen van Google. Het bedrijf legt daarin opnieuw uit dat Stadia op 18 januari 2023 stopt. Gamers worden volledig vergoed voor alle Stadia-aankopen die ze de voorbij jaren hebben gedaan, en daarop focussen ons in dit artikel. Androidworld heeft al uitgebreid alle mogelijke gevolgen voor gamers besproken, en die lees je in dit artikel.

Maar hoe zit het met die vergoeding? Of je nu games op Stadia hebt gekocht, in-game items of een controller met Chromecast Ultra: Google stort het volledige aankoopbedrag automatisch terug. Die terugbetalingen gaan hoofdzakelijk in januari plaatsvinden en ze gebeuren op de rekening waarmee je de producten of games hebt gekocht. Het geldt alleen voor aankopen die in de Stadia-winkel of Google Store hebben plaatsgevonden. Terugbetalingen voor het Stadia Pro-abonnement komen er niet.

Is automatische terugbetaling niet mogelijk?

Er zijn situaties mogelijk waarbij Google niet zomaar het automatisch aankoopbedrag kan terugstorten. Gamers kunnen ondertussen hun bankrekening hebben stopgezet, of misschien hebben ze wel games gekocht via een Google Play-cadeaukaart.

Gerelateerde artikelen

Wanneer Google de terugbetaling niet automatisch kan verwerken, neemt het contact met je op via een mail die het verzendt naar het e-mailaccount dat je met Stadia gebruikt. In deze e-mail volgen instructies waarin je zelf een methode voor terugbetaling kan kiezen. We verwachten dat deze mails ook grotendeels in januari worden verzonden. Google verwijst ten slotte ook naar een helpcentrum waar vragen over Stadia worden beantwoord.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-diensten? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk