Stadia-games kun je op deze telefoons spelen

Stadia-games kun je op deze telefoons spelen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Stadia-games streamen

Het streamen van Stadia-games kan sinds de lancering via de Chromecast Ultra naar je tv of via de Chrome-browser naar je pc of laptop. Daarnaast ondersteunt het gamestreamingplatform de telefoons van Google: Pixel 4, Pixel 4 XL Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. Het is via een omweg ook mogelijk om Stadia op telefoons met roottoegang te spelen.

Dit is dus nog een behoorlijk beperkt aanbod aan telefoons maar gelukkig komt daar vanaf morgen verandering in. Google heeft namelijk op zijn Stadia-community aangegeven dat een aantal Samsung-, Razer- en ASUS-telefoons aan het rijtje met Stadia-compatible-telefoons toegevoegd. Op deze manier zal Stadia eindelijk voor een veel groter publiek bereikbaar zijn.

Hieronder vind je de telefoons die vanaf 20 februari via de Stadia-app en een Stadia-abonnement, games op hun telefoon kunnen spelen. Hiervoor is wel een wifi-verbinding benodigd en je moet je telefoon via usb-c met de Stadia-controller verbinden.

- Samsung Galaxy S8
- Samsung Galaxy S8+
- Samsung Galaxy S8 Active
- Samsung Galaxy Note 8
- Samsung Galaxy S9
- Samsung Galaxy S9+
- Samsung Galaxy Note 9
- Samsung Galaxy S10
- Samsung Galaxy S10+
- Samsung Galaxy Note 10
- Samsung Galaxy Note 10+
- Samsung Galaxy S20
- Samsung Galaxy S20+
- Samsung Galaxy S20 Ultra
- OnePlus 8
- OnePlus 8+
- Razer Phone
- Razer Phone 2
- ASUS ROG Phone
- ASUS ROG Phone II

Google Stadia smartphones telefoons

Stadia-abonnementen

Er zijn momenteel drie manieren om games via Stadia te spelen. Via de abonnementen Stadia Founder’s Edition (uitverkocht) en Stadia Premiere Edition of via een Stadia Buddy Pass. Het wachten is nog op het Stadia Base-abonnement. Dit is de gratis formule van Stadia, die in de komende maanden beschikbaar komt. Je kan Stadia Premiere Edition bestellen in de Google Store voor 129 euro.

Ga jij aan de slag met Stadia op je Samsung-, Razer- of ASUS-telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook. Volg al het laatste nieuws over Stadia op PlayStadia.nl.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk