Stadia: Buddy Pass beschikbaar, zo geef je een vriend Stadia Pro

Stadia: Buddy Pass beschikbaar, zo geef je een vriend Stadia Pro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Stadia Buddy Pass

De Buddy Pass is nu beschikbaar voor Founder's- en Premiere Edition-bestellers van Google Stadia., dat meldt PlayStadia. Via de Twitter-pagina van Google Stadia is er een infographic verschenen waarmee Google precies uitlegt hoe je de Buddy Pass aan een vriend of vriendin toekent. Met de Buddy Pass geef je een vriend toegang tot Stadia en die persoon kan drie maanden gratis het Stadia Pro-abonnement gebruiken. Belangrijk is dat het principe niet gelijk staat aan accounts of games delen, zoals de 'Family Sharing'-functie. Het gaat om twee geheel afzonderlijke accounts.

Beeld van de Buddy pass

De Buddy Pass werd eerder nog bekritiseerd omdat Stadia niet op alle Chromecasts kan draaien, en als antwoord liet Google Stadia ons weten dat een firmware-update voor de Chromecast Ultra-update er 'snel' aankomt. Die moet gamers die thuis al een Chromecast Ultra hebben, de mogelijkheid geven om met de streaming-stick Stadia op je tv te spelen. Voordien werkte dat enkel met de Chromecasts die meegeleverd werden met Founder's Edition of Premiere Edition. Voor Google is de Buddy Pass in de eerste plaats een ideale manier om de bekendheid van Stadia onder de gaming-community te vergroten.

Hoe verzend je de Buddy Pass?

Het gaat in drie stappen die beginnen in de Stadia-app, want daar moet je op zoek naar een enveloppe-icoon. Als je het icoontje ziet, tik je erop.

Stadia: Buddy Pass beschikbaar, zo geef je een vriend Stadia Pro

Verder kan je via de knop 'Je Buddy Pass verzenden', kiezen waar je de uitnodiging heen gaat sturen. Vervolgens kom je in het deelmenu van je telefoon terecht waarmee je een app naar keuze gebruikt om de code te delen. Google verzendt de code overigens ook naar je mailbox. Ten slotte hoef je alleen je vriend toe te voegen aan je vriendenlijst om samen op Stadia te kunnen spelen.

Hoe activeer ik de Buddy Pass?

Voor het ontvangen en activeren van een Buddy Pass gaf Google vijf handige stappen. Je moet ook hier moet beginnen in de Stadia-app. Als je die niet hebt, kan je die downloaden via de Play Store. Vervolgens heb je de optie om een activatiecode in te voeren, die staat in de uitnodiging van je 'Buddy'.

Beelden van Stadia

In de derde stap moet je een eigen Stadia-account aanmaken, je zult een naam moeten kiezen net als een avatar. Stap vier: activeer je drie maanden Stadia Pro. Via dat abonnement kan je vervolgens de beschikbare games spelen, dat zijn Destiny 2 en Samurai Showdown. Vanaf 1 december komen daar de Tomb Raider Definitive Edition en Farming Simulator 19 bij.

De vijfde en laatste stap is dezelfde als bij het versturen van de Buddy Pass, namelijk je vriend toevoegen aan je lijst en samen spelen!

Hoe kan je vriend spelen?

De Buddy Pass is een handige manier om Google Stadia uit te proberen voor wie geïnteresseerd is en zelf willen ervaren hoe het is om te gamen via de cloud. Je vriend kan Stadia spelen vanuit de Chrome-browser met muis en toetsenbord op de pc of hij of zij koppelt een compatibele controller. Op onze zustersite PlayStadia lees je meer over welke controllers werken met Stadia. Een andere mogelijkheid is gamen via zijn eigen Chromecast Ultra, die binnenkort een update krijgt, in combinatie met de Stadia Controller.

Beelden van Stadia

Er wordt nog geen specifieke datum gegeven waarop alle Chromecast Ultra-apparaten met Stadia zullen werken. Weet jij al met wie je de Buddy Pass zal delen of ga jij volop smeken bij een vriend om hem met jou te delen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Kom ook kijken op PlayStadia voor meer nieuws over Stadia. Word ook lid van onze PlayStadia-groep op Facebook.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk