Google Play Indie Games Awards: dit zijn de winnaars

Google Play Indie Games Awards: dit zijn de winnaars

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Google hield afgelopen week het Google Play Indie Games Festival om onafhankelijke gameontwikkelaars in de schijnwerpers te zetten. Daarbij werden ook de Google Play Indie Games Awards uitgereikt en wij hebben de winnaars op een rijtje gezet.

Google Play Indie Games Awards

Dit jaar wordt het Google Play Indie Games Festival voor het eerst gehouden. Het festival moet onafhankelijke gameontwikkelaars de kans geven hun games te laten zien. 

[readmore articles="185889"]

Google hield het evenement op 24 september in San Francisco en heeft de winnaars bekend gemaakt van bijbehorende de Google Play Indie Games Awards. Alleen ontwikkelaars uit de Verenigde Staten en Canada die 15 mensen of minder in dienst hebben konden zich aanmelden voor het festival. De games moeten daarnaast dit jaar nog worden uitgebracht.

De winnaars 

Bit bit blocks

De game Bit bit blocks is een puzzelgame dat in eerste instantie veel lijkt op spellen als Bejeweled en Candy Crush. In dit spel is het ook de bedoeling dat je gekleurde blokjes van plaats laat wisselen. In Bit bit blocks maak je grotere blokken door blokjes van dezelfde kleur bij elkaar te zetten. De twist zit in het feit dat je met twee spelers (op één device of tegen een 'computertegenstander') tegen elkaar speelt. 

Er is een rode scheidslijn te zien in het midden van het scherm en wanneer die lijn de rand bij één van de spelers raakt, is die speler af. Dat kun je bewerkstelligen door grote blokken af te vuren op de tegenstander. Daarbij maak je de afweging of je nog even wacht tot je het blok groter gemaakt hebt, of direct actie onderneemt. Wanneer je te lang wacht, kan de tegenstander de lijn al naar jouw kant hebben gedrukt.

Numbo Jumbo

Numbo Jumbo is een puzzelspel waarbij je snel moet hoofdrekenen. Het is de bedoeling dat je verschillende nummers met elkaar verbindt door over deze nummers te slepen. Daarbij moet het laatste nummer gelijk zijn aan de som van de overige nummers. Je kunt horizontaal, verticaal en diagonaal slepen en hoe langer de getallenlijn, hoe hoger de score.

Wanneer er geen som meer te maken valt, worden de nummers automatisch door elkaar gegooid. De getallen lopen van 1 tot en met 9, wat inhoudt dat de sommen niet ingewikkeld zijn. Hierdoor heb je het spel snel onder de knie en wordt het echt een uitdaging om zo snel mogelijk, of in zo min mogelijk stappen, punten te scoren.

Orbit - Playing with Gravity

In Orbit - Playing with Gravity 'lanceer' je planeten rondom zwarte gaten. Daarbij is het de bedoeling dat je de planeten in een baan rondom de zwarte gaten krijgt. Dat is vrij lastig: wanneer je de baan net niet helemaal goed plaatst, zal de planeet opgeslokt worden door het zwarte gat of zelfs het heelal invliegen. Dit alles gebeurt op rustgevende, of misschien wel enerverende pianomuziek.

Wanneer je de volledige versie aanschaft via een in-game-aankoop (voor € 3,19), heb je ook de mogelijkheid om zelf een universum te maken waarbij je zelf kunt bepalen hoe vaak een planeet om een zwart gat moet draaien en hoe sterk de zwaartekracht is.

De rest

Er waren nog vier andere games genomineerd voor de Google Play Indie Games Awards. Deze andere finalisten en de games die door Google zijn uitgekozen voor het Indie Games Festival vind je op deze evenementen-pagina.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk