'Google gaat gokken voor echt geld in Play Store toestaan'

'Google gaat gokken voor echt geld in Play Store toestaan'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gokken voor geld

De betreffende games, waarmee je online kunt gokken voor echt geld, zullen als eerste in de Play Store in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Ierland beschikbaar komen. Daarna zullen andere landen volgen, waar het wettelijk is toegestaan om online te gokken. Volgens diverse bronnen zal het in augustus mogelijk zijn om dit soort games in de Play Store te publiceren. Dit meldt Casino.org op basis van e-mails, die Google verstuurd zou hebben naar diverse gokbedrijven.

Het spelen van deze games was al mogelijk voor iPhone-gebruikers. Mensen met een Androidtelefoon moesten hiervoor uitwijken naar de websites van gokbedrijven of apps installeren buiten de Play Store om. Gokbedrijven zullen blij zijn met het openstellen van de Play Store voor het online gokken. Spelers hoeven nu niet via een omweg naar de games op zoek te gaan, de vindbaarheid in de Play Store is stukken beter.

Google zal niet zo maar elk gokbedrijf toelaten in de Play Store. De games zullen eerst ter review ingediend moeten worden. Voordat ze daadwerkelijk gepubliceerd worden, zullen de games moeten voldoen aan de Play Store-eisen, maar ook het bedrijf moet in het bezit zijn van een vergunning die in het land van publicatie geldt.

Online gokken in Nederland en België

In België is online gokken toegestaan, mits gokbedrijven een vergunning of licentie hiervoor hebben. Gokken via internet wordt in Nederland al jaren gedoogd in Nederland. Er is een wetsvoorstel ingediend om voor het zogenaamde kansspelen op afstand een vergunning aan te vragen. De Tweede Kamer heeft op 7 juli 2016 ingestemd met het plan, maar het voorstel moet nog langs de Eerste Kamer om daarna pas als wet in werking te treden. Trouw meldt dat de eerste legale kansspelen in 2018 gespeeld kunnen worden. Dat is de termijn die de Kansspelautoriteit nodig heeft voor het verstrekken van vergunningen. In België is het online gokken via de Wet op de kansspelen al in 2011 gelegaliseerd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk