Google brengt Android-games naar Windows, maar nog niet voor iedereen

Google brengt Android-games naar Windows, maar nog niet voor iedereen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google maakte eind vorig jaar bekend dat het in 2022 Android-games gaat aanbieden op Windows-pc's. Vandaag laat het bedrijf de werking van de Google Play Games-app voor Windows zien en die app is nu ook voor een zeer kleine groep gebruikers beschikbaar.

Google Play Games voor Windows

Zoals aangekondigd in december, wil Google Android-games naar Windows-pc's brengen. Dat project heet net als de Android-app gewoon 'Google Play Games' en de Windows-versie van die app is nu beschikbaar voor aanmeldingen, maar er is wel een addertje onder het gras te vinden. Alleen gebruikers in Korea, Taiwan en Hong Kong hebben toegang tot bèta, meldt Google op zijn blog.

Google meldt het volgende erover: “Google Play Games is een pc-app waarmee je bepaalde mobiele apps kunt bekijken, downloaden en spelen op een Windows-desktop of -laptop. Je kunt niet alleen je favoriete Android-games op een pc spelen, maar hebt ook toegang tot een toetsenbord en muis, naadloze synchronisatie tussen apparaten en integratie met Google Play Points. Google Play Games is nog niet beschikbaar voor Mac.”

Google brengt tevens een aantal van de meest populaire mobiele games ter wereld naar de bètatest, waaronder Mobile Legends: Bang Bang, Summoners War, State of Survival: The Joker Collaboration en Three Kingdoms Tactics.

Eenvoudig wisselen tussen Android, Chrome OS en Windows

Net als bij Google Play Games voor Android zal de Windows-variant de Google Play Games-cloud gebruiken om voortgang op te slaan en je prestaties bij te houden terwijl je hogere levels bereikt. Bovendien kun je op elk van je apparaten verdergaan waar je bent gebleven. Je kan dus je Windows-pc afsluiten en op je Chrome OS-apparaat of je mobiel verder gaan.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de minimale vereisten voor Google Play Games?

Als je wilt deelnemen aan de bèta, moet je pc voldoen aan deze minimale vereisten:

  • Windows 10 (v2004)
  • SSD-schijf (Solid State Drive)
  • GPU van gamingklasse
  • 8 logische CPU-kernen
  • 8 GB RAM
  • 20 GB beschikbare opslagruimte
  • Windows-beheerdersaccount
  • Hardwarevirtualisatie moet aanstaan

Waarom brengt Google Android-games naar Windows?

Waarschijnlijk is dit een reactie op het plan van Microsoft om Android-apps naar Windows 11 te brengen. Microsoft gaat daarvoor samenwerken met Amazon. In de vernieuwde Microsoft Store zal je dan Android-apps kunnen gebruiken dankzij een integratie van de de Amazon Appstore. Google brengt met Google Play Games nu ook zijn Android-games naar Windows. Alleen vind je hier alleen games, geen andere apps.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen Google Play Games voor Windows en Google Play Games voor Android?

De mobiele Google Play Games-app is voornamelijk gericht op de functionaliteit voor instant-spellen, waarbij je meteen kunt beginnen met casual games. Vanaf nu verwijst Google Play Games naar de pc-functionaliteit waarmee je je favoriete Android-games kunt spelen. Binnenkort komt Google met meer aankondigingen voor de mobiele app.

Aanmelden!

De Google Play Games Beta is hier nog niet beschikbaar maar je kan je wel alvast aanmelden voor updates over de dienst. Google zal in de komende tijds steeds meer mensen uitnodigen voor de bèta. Ontwikkelaars kunnen hier terecht voor meer informatie over Google Play Games.

Kijk jij ernaar uit om Android-games op je pc te spelen? Denk je dat Android er zo in zal slagen om meer ontwikkelaars van bekende gametitels ervan te overtuigen om hun games op Android uit brengen. Vertel ons jouw mening in de reacties onderaan dit artikel.

Google Play Games

Google Play Games

Games kun je spelen met de Google Play Games-app. In deze app kun je je volgende favoriete game vinden, van actiegames tot puzzels. Dankzij Meteen spelen is voor vee ..
Meer over Android-games
Google brengt Android-games naar Windows, maar nog niet voor iedereen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk