Google lanceert grotere bèta van Android-games voor Windows-pc's

Google lanceert grotere bèta van Android-games voor Windows-pc's

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft zijn bèta van Play Games voor Windows sterk uitgebreid. In de Verenigde Staten kunnen Windows 11-gebruikers nu Android-games spelen. De lancering voor de functie komt zo dichterbij.

Play Games voor Windows 11

Google maakte eind 2021 bekend dat het werkt aan een app waarmee je op Windows 11 pc's straks Android-games kan spelen. Dat werkt via een aangepaste versie van Google Play Games voor Windows 11 en in januari kondigde Google een bètaversie van de app aan in een beperkt aantal markten.

Google laat nu weten dat de bèta nu wordt uitgebreid naar de Verenigde Staten. Verder werkt de bèta ook al in Australië, Hongkong, Zuid-Korea, Taiwan en Thailand. Google zorgt er met Play Games voor dat de graphics van Android-games zijn geoptimaliseerd voor grotere monitors en voor muis en toetsenbord. Je kan ook je voortgang in games synchroniseren tussen je pc en Android-telefoon.

Op dit moment is de bèta nog niet beschikbaar in Nederland en België, maar mogelijk slaagt Google de bèta bij ons over en krijgen we in één klap de stabiele versie van Play Games voor Windows 11. Nu de bèta voor een veel grotere groep Amerikaanse gebruikers beschikbaar wordt, kan het bedrijf nog beter softwarefouten verhelpen. Wanneer de stabiele versie beschikbaar is, is niet bekend. Los van Googles inspanningen, werkt ook Microsoft aan ondersteuning voor Android-apps- en games in Windows 11.

Gerelateerde artikelen

Lagere systeemvereisten

Google heeft ook al sinds augustus ook de systeemvereisten verlaagt voor wie Android-games wil spelen op pc. Eerst was nog 8 GB RAM, 20 GB van vrije SSD-opslag, een octa-core porcessor en een gpu voor gaming vereist. Android-games werken sindsdien ook voor gebruikers die een pc hebben met minstens 10 GB vrije SSD-opslag en een quad-core chipset met geïntegreerde graphics.

Kijk jij ernaar uit om Android-games op je het grotere scherm van je pc te spelen? Laat het ons weten in de reacties.

Google lanceert grotere bèta van Android-games voor Windows-pc's

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk