Ghostbusters World laat spoken vrij in jouw buurt

Ghostbusters World laat spoken vrij in jouw buurt

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Sony Pictures Entertainment komt met een nieuwe augmented reality-game die de geesten en spoken van Ghostbusters naar onze wereld brengt. De game zal dit jaar uitgebracht worden.

Pionierswerk van Niantic

In 2013 kwam het toenmalige Google-onderdeel Niantic met de game Ingress, waar het al snel een betrekkelijk grote groep gebruikers wist te trekken. Dit had te maken met de slimme marketingstrategie van Niantic: naast een geheimzinnige website, filmpjes en een interessante gameplay, moesten gebruikers in eerste instantie een uitnodiging ontvangen om te kunnen spelen.

Met Ingress had Niantic al een redelijk succes te pakken, maar de game bleef toch voornamelijk in niche-sferen hangen. Toen The Pokémon Company aankondigde in samenwerking met Niantic een augmented reality-game rondom Pokémon uit te zullen brengen, iets waar Google eerder nog een 1 april-grap van gemaakt had, was de hype direct enorm. Na het uitbrengen van de game waren maandenlang overal grote groepen Pokémon GO-spelers te zien en ondanks dat de hype al lang uitgestorven is, zijn er nog steeds veel vaste spelers van de game.

Later dit jaar verwachten we nog een grote hit van Niantic, dan zal Harry Potter: Wizards Unite uitkomen, waarbij het mogelijk wordt om magische gevechten à la Harry Potter aan te gaan.

Ghostbusters World

De eerste Ghostbusters-film is een echte klassieker en veel mensen weten wel wie je moet bellen wanneer er problemen met 'spoken' zijn. In 2016 verscheen er een reboot van de Ghostbusters-films, maar ook daarvoor zijn er talloze boeken, comics, games en cartoons rondom de geestenjagers verschenen.

Sony Pictures Entertainment komt dit jaar in samenwerking met uitgever 4:33 met Ghostbusters World, een nieuwe augmented reality-game waarbij je geesten moet vangen uit alle verschillende Ghostbusters-uitgaven, waaronder de strips en films. Nadere details over de game ontbreken nog, maar wel heeft Sony een korte teaser vrijgegeven.

Op Android-toestellen zal Ghostbusters World gebruik maken van ARCore, een tool voor de ontwikkeling van augmented reality-toepassingen waarvan de eerste officiële release deze week is vrijgegeven door Google. Op iOS zal de game vermoedelijk gebruik maken van de Apple-tegenhanger van ARCore, ARKit.

Release in 2018

Ghostbusters World zal dit jaar verschijnen voor Android en iOS. Volgende maand zullen er meer details van de game worden vrijgegeven tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. Deze week zal er een beperkte preview worden gegeven tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, waarbij een 'klein gedeelte van de features en gameplay' te zien zal zijn op de Google-stand.

Bron: persbericht

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk