'Fortnite lanceert eerst alleen op Samsung Galaxy Note 9 en Galaxy Tab S4'

'Fortnite lanceert eerst alleen op Samsung Galaxy Note 9 en Galaxy Tab S4'

Samenwerking

Er wordt al maandenlang gepraat en gespeculeerd over de Android-versie van Fortnite. 9to5Google en XDA Developers menen te weten dat Samsung een exclusieve deal heeft afgesloten met ontwikkelaar Epic Games. Het populaire spel zal daarom voor de eerste 30 dagen exclusief te spelen zijn op de Samsung Galaxy Note 9 en de Galaxy Tab S4. Eerder werd al gespeculeerd dat het spel exclusief naar de Note 9 komt, maar nu blijk dat ook Tab S4-gebruikers bij de gelukkigen zullen horen.

De deal zou zelfs nog meer verregaand zijn dan dat. Wie een van de nieuwe paradepaardjes van Samsung via pre-order bestelt, zou daar zelfs voor beloond worden met in-game-beloningen zoals V-Bucks, skins et cetera. Samsung zou ook iets bijzonders voor de S Pen in petto hebben in combinatie met het spel. Een ander lek over de Note 9 heeft onthuld dat de S Pen dit keer Bluetooth-functionaliteit heeft, en als afstandsbediening zou kunnen dienen voor bepaalde apps. Je zal dus mogelijk je stylus kunnen gebruiken als een soort van controller in Fortnite. Al kunnen we ons maar moeilijk voorstellen hoe dat precies in zijn werk zal gaan.

Fortnite gameplay iOS

Eerder geraakte al bekend dat je Fortnite niet via de Play Store zal kunnen downloaden, wat niet helemaal een verrassing is, vermits het ook voor pc al niet beschikbaar is via het populaire Steam-platform. Fortnite voor Android zal dus enkel via de Epic Games-site te vinden zijn. Een zet die natuurlijk veel vragen doet oproepen rond veiligheid. Wat als hackers plots een heleboel nep-apk-bestanden verspreiden die een gevaar kunnen zijn voor je privacy of je telefoon? Nog voor de lancering zouden er al schadelijke nep-versies van het populaire spel de ronde doen.

Beschikbaarheid

Er is nog geen officiële lanceringsdatum bekend voor Fortnite, maar misschien leren we er tijdens het Samsung Unpacked-evenement op 9 augustus wel meer over. Tenminste, als alle bovenstaande geruchten kloppen natuurlijk. Eens het spel de exclusiviteitsperiode van 30 dagen is gepasseerd, zal het gereleased worden voor alle telefoons en tablets die compatibel zijn. Belangrijk is dat je telefoon op Android-versie 5.0 op hoger werkt, over minstens 3GB RAM beschikt en dat je CPU en GPU minimaal even sterk zijn als de Qualcomm Snapdragon 820.

Zou Fortnite, of een ander interessante app of game je kunnen aanzetten om een Note 9 of Tab S4 te kopen?

Fortnite Android verschijningsdatum

Via: The Verge

Samsung Galaxy Note 9
4000 mAh
6.4 inch - 1440 x 2960 px
128/512 GB
Samsung Exynos 9810

Meer info

Samsung Galaxy Note 9
4000 mAh
6.4 inch - 1440 x 2960 px
128/512 GB
Samsung Exynos 9810

Meer info

Lees meer over:
Actie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties