Pas op voor de vele valse Fortnite-apk's

Pas op voor de vele valse Fortnite-apk's

Misbruik populariteit Fortnite

De game Fortnite Battle Royale is een immens succes op pc en PlayStation 4. Dit succes brengt ontwikkelaar Epic Games nu ook naar mobiel met iOS als gelukkige eerste. De Android-variant is ook onderweg en 'in de komende maanden' in de Play Store te vinden zijn. Geïnteresseerden konden zich vanaf 12 maart inschrijven voor het zogenoemde “Invite Event”.

De populariteit van deze game trekt dus veel fraudeurs en proberen op allerlei manieren gegevens van mensen buit te maken. Zo doken er vorige maand, op basis van de bovengenoemde uitnodigingen, al vele nep-invites op. Daarnaast zijn er ook al vele valse apk's in omloop. Installeer deze installatiebestanden niet want ze zijn niet afkomstig van Epic Games en het is niet bekend wat ze precies doen. De game zelf wordt in ieder geval niet geïnstalleerd.

Er wordt zelfs geadverteerd met de beschikbaarheid van Fornite voor Android in de YouTube-app. Heel opmerkelijk, er is dus geen controle op deze ads!

Fornite voor Android in YouTube

Gelukkig vallen veel zogenaamde scams meteen op door het gebruik van gebrekkig Engels of slecht design van de site met een zogenaamde tutorial van de game. Ook wordt er actie ondernomen door het verwijderen van video's met de valse belofte dat Fortnite beschikbaar is en registreren virusscanners neppe installatiebestanden die worden aangeboden op sites.

Fortnite voor Android is niet beschikbaar

Fortnite Battle Royale is dus nog niet beschikbaar voor Android. Alles wat hier op duidt, websites, apk's, advertenties en meer, is niet legitiem. Epic heeft in maart aangegeven Fortnite Battle Royale naar smartphones en tablets te brengen. Zoals gezegd wordt de mobiele versie eerst uitgerold op iOS. De Android-versie heeft op dit moment nog geen releasedatum.

Lees meer over:
Actie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties