Formule 1 2022 bijna van start, dit zijn de beste F1-games

Formule 1 2022 bijna van start, dit zijn de beste F1-games

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Van 23 tot en met 25 februari gaat, met de testdagen in Barcelona, het nieuwe Formule 1-seizoen weer van start. We zien dan voor het eerst de nieuwe F1-auto's en krijgen dan een eerste indruk van welke teams een goede winter achter de rug hebben, en welke een iets mindere. Ook op Androidworld hebben we aandacht voor de Formule 1 en daarom vind je in dit artikel twee Formule 1-games voor Android.

F1 Clash met nieuwe reglementen, coureurs en auto's

Afgelopen december hebben we de game F1 Clash al eerder belicht. De app komt binnenkort echter met een update waarin het nieuwe seizoen, met zijn nieuwe regelementen, auto's en coureurs, worden meegenomen. Zo kun je binnenkort gaan racen met Alexander Albon in de werkelijk waar prachtige Williams of met Guanyu Zou in de vernieuwde Alfa Romeo. Ook gaan we afscheid nemen van bepaalde coureurs, zo keert onze Italiaanse vriend Antonio waarschijnlijk niet meer terug in de game.

Formule 1 2022 bijna van start, dit zijn de beste F1-games

Jij bent de engineer

In F1 Clash strijd je tegen spelers over de hele wereld. Dit kan in een duel (1 tegen 1) of door deel te nemen aan een F1-event die op een 'echte' Grand Prix dag wordt gehouden. Hoe meer je wint, des te hoger je in de competitie terecht komt. En hoe hoger je hier in staat, des te hoger de rewards worden die je kunt krijgen. Deze rewards kun je onder andere inzetten om je auto en/of rijders te upgraden of om een nieuwe F1-coureur 'aan te nemen'. In F1 Clash ben jij verder voor een gedeelte de engineer en bepaal jij op welke banden jouw rijders starten en wanneer ze bijvoorbeeld een pitstop moeten maken.

In de game speelt strategie dan ook een grote rol. Ga jij je coureur bijvoorbeeld op de softs zetten en hem hard laten rijden, wat zorgt voor meer bandenslijtage waardoor je dus eerder en vaker een pitstop moet maken. Of kies je ervoor om je rijder op de hards te zetten, waardoor je langzamer bent maar wel een pitsstop kunt overslaan? Kortom, vooral de pitstopstrategie is dus erg belangrijk, hier win of verlies je een race. Al speelt geluk ook nog een grote rol in het spel. Vooral bij de kwalificatie is dit het geval, hierin berekent het spel namelijk een rondetijd voor je. Het kan hiermee gebeuren dat jouw rijders op plaats vijftien en negentien moeten starten, terwijl jouw tegenstander van plek twaalf en tien start.

F1 Clash

F1 Clash

F1 Clash is een Formule 1-game waarin je met je team tegen tegenstanders over de hele wereld racet. In deze game ben jij voor een gedeelte de engineer en bepaal ..

F1 Mobile Racing

In F1 Mobile Racing kun je je eigen Formule 1-auto maken en hierin strijden tegen andere spelers in een multiplayer-duel (1 tegen 1) of tegen de AI. Het is ook mogelijk om voor een bestaand team te racen. Naarmate je wint kun je prijzen winnen om onder andere je auto te verbeteren en jezelf hogerop werken in de verschillende divisies. Omdat de game een ‘F1 licensed product is, race je op echt bestaande circuits en tegen echt bestaande coureurs als Max Verstappen, Carlos Sainz, Nicholas Latifi en natuurlijk ‘The GOAT’ Sebastian Vettel.

De races zijn in 3D en zien er hierdoor erg mooi en strak uit. Het maakt de game echter grafisch wel redelijk zwaar. Voor de bediending van de game kun je verder kiezen uit verschillende besturingsopties. Welke besturing je echter ook kiest, het is niet de makkelijkste en meest soepele besturing. Zo kan het remmen moeilijk werken, voornamelijk bij grotere smartphones en/of tablets. Wil je game zelf uitproberen? Hieronder vind je een link naar de Play Store.

F1 Mobile Racing

F1 Mobile Racing

In F1 Mobiel Racing is het huidige formule 1-seizoen nagebootst en kun je dus rijden met de voertuigen die je ook op tv ziet. Daarnaast zijn ook de personages meegen ..

Go Max? Go Lewis? Go Seb?

Heb jij zin in het nieuwe Formule 1-seizoen, kijk jij uit naar de nieuwe auto's en coureurs én weet jij misschien nog een goede Formule 1-game voor Android? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Meer apps!

Je vindt elke week op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk