De grafisch mooie RPG Final Fantasy XV: Pocket Edition is vanaf nu te spelen

De grafisch mooie RPG Final Fantasy XV: Pocket Edition is vanaf nu te spelen

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Final Fantasy

Het spel Final Fantasy is een Role Playing Game (RPG) die al tientallen jaren op de markt is. Final Fantasy XV begint het verhaal met vier vrienden die in een cabriolet op weg gaan om, één van hen, prins Noctis naar zijn huwelijk te brengen. Onderweg blijkt het rijk van zijn vader te worden aangevallen, en de koning overleeft dit niet. Wat volgt is een coming-of-age-verhaal waarin we de voormalige prins het koningschap overneemt en het gevecht aangaat met het kwaad.

Het spel is nu speelbaar gemaakt voor mobiele apparaten en dat betekent dat je niet dezelfde grafische kwaliteiten hoeft te verwachten als op de spelcomputer. De karakters hebben een meer cartoon-achtige uitstraling gekregen om het spel draaiende te krijgen op de GPU's van smartphones. Het spel ziet er voor mobiele maatstaven wel heel mooi uit.

Dit betekent wel dat het spel niet speelbaar is op iedere smartphone. Je moet minimaal over Android 5.0 beschikken, 1,5GHz processor en 2GB aan werkgeheugen. Het complete spel gebruikt minimaal 5GB van je opslag. Als je voor betere grafische kwaliteiten gaat, dan moet je 8GB reserveren.

Beschikbaarheid

Inmiddels zijn er ook op Android veel Final Fantasy-titels te vinden waaronder ook een andere Final Fantasy XV. Dit spel betreft echter een strategie-spel en wordt wisselend ontvangen vanwege de schijnbaar oneindige in-app-aankopen. Nu is Final Fantasy: Pocket Edition ook niet gratis. Je kunt het eerste level zonder kosten spelen om het even uit te proberen. Wil je de andere hoofdstukken spelen, dan moet je een behoorlijk bedrag neertellen. Voor 20 euro heb je het hele spel tot je beschikking, maar je hoeft dan geen verdere kosten te verwachten.

Bron: IGN

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk