Facebook lanceert gamingapp als concurrent voor YouTube en Twitch

Facebook lanceert gamingapp als concurrent voor YouTube en Twitch

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook Gaming

Facebook brengt zijn Facebook Gaming-app eerder uit omdat mensen tijdens de coronacrisis behoefte hebben aan entertainment zoals het bekijken of het streamen van gameplay. Fidji Simo, hoofd van de Facebook-app, ziet gaming als een vorm van vermaak dat mensen echt met elkaar in verbinding brengt: "Het is entertainment dat niet alleen een vorm van passieve consumptie is, maar dat interactief is en mensen samen brengt."

De app stond op de planning om in juni gelanceerd worden. Dat laat het sociale netwerk aan The New York Times weten.

Facebook gaming app

Gameplay streamen

Met de Facebook Gaming-app kunnen gebruikers via het onderdeel GoLive hun gamesessies delen of kijken naar streams van andere gamers. Hiermee wil Facebook de concurrentie aangaan met andere populaire streamingsites voor games zoals YouTube en Twitch. De app biedt daarnaast ook nog de mogelijkheid om een aantal casual games online te spelen, zoals Words with Friends.

De gaming-app is vooralsnog advertentievrij, maar Facebook wil geld verdienen door de verkoop van virtuele goederen voor games, vergelijkbaar met Bits in Twitch.

Facebook Gaming was al een tijdje te benaderen via de website en de Facebook-app maar komt nu dus met een aparte Android-app hiervoor. De iOS-variant zou nog ter goedkeuring bij Apple liggen.

Facebook Gaming: Watch, Play, and Connect

Facebook Gaming: Watch, Play, and Connect

Met de Facebook Gaming-app kunnen gebruikers via het onderdeel GoLive hun gamesessies delen of kijken naar streams van andere gamers. Hiermee wil Facebook de concurr ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk