Freek Vonk lanceert digitale speurtocht-game voor kids

Freek Vonk lanceert digitale speurtocht-game voor kids

Expeditie X is verantwoord buiten spelen

De zomervakantie is voor velen al begonnen. Vanwege de coronacrisis blijft een groot deel van de Nederlanders (noodgedwongen) thuis en daardoor komen veel ouders voor de uitdaging te staan hoe zij hun kinderen bezig kunnen houden op een verantwoorde manier. In Expeditie X worden buiten spelen, educatie en gaming gecombineerd om zowel kinderen als hun ouders een leuke nieuwe zomeractiviteit te bieden. Freek Vonk: “Ik ben super trots dat we in deze gekke tijd kinderen avonturen kunnen laten beleven en dat ze ondertussen meer over het bijzondere dierenrijk leren.”

Expeditie X

Zo werkt het

Expeditie X daagt kinderen in de leeftijd van 6 - 12 jaar uit om in een straal van 250 meter op zoek te gaan naar fascinerende dieren. Op hun telefoon of tablet vinden ze een landkaart van hun eigen buurt. Op deze landkaart staan verschillende hints die ontgrendeld kunnen worden om de dieren te raden. Met elke vrij gespeelde hint zijn zij een stap dichterbij de oplossing. Onderweg vertelt Freek Vonk de kinderen leuke weetjes over het dierenrijk.

Omdat Expeditie X is location based waardoor de werkelijke omgeving van een kind in kaart wordt gebracht én wordt omgetoverd tot een echte savanne of onderwaterwereld. Zodra de mobiele telefoon of tablet verbonden is met het internet kan de game overal ter wereld gespeeld worden.

Ontwikkeling

Jip Samhoud, CEO van &samhoud creative tech, heeft tijdens een brainstormsessie met zijn team de basis voor deze game bedacht: “Toen ontstond het idee om voor de (noodgedwongen) grote groep thuisblijvende kids een nieuwe digitale experience neer te zetten die hen stimuleert om (corona-proof) buiten te spelen. We hadden als &samhoud creative tech al ervaring op dit vlak met de eerdere GPS- games en de combinatie met Freek leek ons de perfecte match.” Vervolgens is de game samen met Freek Vonk in minder dan 3 maanden tijd bedacht en ontwikkeld.

Expeditie X downloaden

Momenteel zijn er twee expedities beschikbaar in de game: expeditie Savanne en de Duikexpeditie. De eerste is gratis te spelen. De tweede expeditie kan in de game aangeschaft worden voor 1,99 euro. Je kan Expeditie X via de knop hieronder downloaden.

Expeditie X

Lees meer over:
Avontuur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties