Dit zijn de eerste twee games die Netflix in zijn app aanbiedt

Dit zijn de eerste twee games die Netflix in zijn app aanbiedt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Netflix is begonnen met een testen van games in zijn Android-app. De eerste twee games zijn nu in Polen beschikbaar om te proberen en Netflix maakt alvast wat details bekend over het gamen via Netflix.

Games in de Netflix-app

De lancering van de twee games in Polen komt niet lang nadat Netflix aankondigde te gaan experimenteren met het aanbieden van games. Tijdens die aankondiging zei Netflix dat het zou beginnen mobiel games, maar later ook zal gaan uitbreiden naar Netflix-games voor consoles. In Polen zijn er nu twee games beschikbaar via Netflix: Stranger Things 1984 en Stranger Things 3.

Zo werkt het

De games worden overigens niet in de app zelf gespeeld, zoals de films en series. Als je op de installatieknop tikt naast de game, ga je namelijk naar de Google Play Store om de app te downloaden. Je kunt dit dus niet zien als een concurrent voor de gamestreamingdienst Stadia, maar eerder als een manier om reclame te maken voor Netflix-games die je vervolgens in de Play Store kunt vinden.

Gerelateerde artikelen

Dat betekent niet dat Netflix dit in de toekomst niet zal veranderen. Netflix vermeldt wel dat de zaken nog in de kinderschoenen staan. En dat er nog veel werk aan de winkel is. Het op deze manier promoten van games binnen de Netflix-app is echter een eerste stap op weg naar wat komen gaat. Netflix geeft tevens aan dat er geen advertenties te zien zullen zijn, en dat de games geen in-game aankopen bevatten. Zoals eerder aangegeven worden de games worden opgenomen in de huidige abonnementen. De prijzen zullen dus niet worden aangepast.

Wat vind jij van deze stap van Netflix richting games? Zou je ze liever streamen via de Netflix-apps of installeren vanuit de Play Store? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk