Diablo Immortal aangekondigd: sla demonen de kop in met deze online rpg voor je telefoon

Diablo Immortal aangekondigd: sla demonen de kop in met deze online rpg voor je telefoon

Diablo Immortal

Diablo is een populaire spellenreeks voor pc en spelconsoles waarmee je je eigen held creëert om je een weg te banen doorheen een stormloop aan vijanden die verschijnen in gevaarlijke kerkers en en grotten. Op BlizzCon, de jaarlijkse game-conferentie van ontwikkelaar Blizzard, stelde het een nieuwe game voor in de Diablo-reeks die volledig voor mobiele apparaten in gemaakt, Diablo Immortal.

Immortal is een volledige online rpg (roleplaying game) die Blizzard samen met game-ontwikkelaar NetEase werd gemaakt voor Android en iOS. NetEase heeft al ervaring met mobiele games in het genre, en het is de bedoeling dat het spel 'immortal' blijft door de toevoeging van nieuwe content, zoals: nieuwe verhaallijnen, personages en werelden.

Diablo Immortal

Boegeroep

Voor een spel dat 'Immortal' heet kreeg het een onverwacht negatief onthaal door fans op BlizzCon, waar het op een groot podium met knappe trailers werd onthuld. Een van de fans vroeg letterlijk aan de ontwikkelaars of dit een erg late 1 aprilgrap was. Een andere vroeg of het spel ook cross-platform op de pc speelbaar zal zijn, waarop Blizzard antwoordde dat het enkel voor mobiele apparaten was. Vervolgens kwam er een boegeroep, en de ontwikkelaars konden niet anders dan antwoorden: "Hebben jullie geen telefoons dan?"

Dat het spel op zo'n lauwe ontvangst kan rekenen, heeft niets te maken met dat het per definitie matig zal zijn. Fans hadden gehoopt op een volwaardige opvolger van Diablo III voor pc en console, en die hebben ze niet gekregen. Nochtans werd er vooraf volop gespeculeerd dat die er zat aan te komen. Vooraf raakte bekend dat Blizzard vacatures had openstaan voor nieuw talent dat moest werken aan een onaangekondigde Diablo-titel. We weten nu dat het hoogstwaarschijnlijk om Immortal ging.

Diablo Immortal

Beschikbaarheid

Toch kijken wij erg uit naar de nieuwe Diablo-game. het is opvallend dat steeds meer populaire game-titels een mobiele variant krijgen. Denk aan Assassin's Creed, The Elder Scrolls en Fallout. Het is nog niet bekend wanneer het spel uitkomt, maar je kan je nu al vooraf registreren via deze link naar de Play Store. Immortal zal gratis zijn, maar het zal waarschijnlijk microtransacties bevatten. Bekijk hieronder de trailer, en laat ons weten wat jij ervan verwacht.

Via: IGN

Lees meer over:
Rollenspel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties