Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Clash of Clans-update: binnenkort Clan Wars

· 02 april 2014

Vanochtend lagen de servers van Clash of Clans, één van de spellen van ontwikkelaar Supercell, er een tijdje uit vanwege 'onderhoud'. Nadat deze weer online kwamen is er te zien dat er binnenkort 'Clan Wars' worden geïntroduceerd, maar wat dat precies is, is nog onbekend.

Clash of Clans

Eén van de spellen van ontwikkelaar Supercell is Clash of Clans, waarin je een dorp moet stichten. Je kunt bij online tegenstanders goud en elixer stelen om jouw dorp uit te breiden en gebouwen te upgraden. Zo kun je met dat goud je defensieve gebouwen zoals boogschutterstorens, mortieren of tovenaarstoren sterker maken en kun je de muurtjes die de tegenstanders buiten moeten houden verstevigen. Met elixer kun je bijvoorbeeld barakken upgraden, zodat je sterkere troepen kunt maken, waaronder barbarians, tovenaars of draken. Genoeg te doen dus en ook veel te veel om te bespreken, maar het spel heeft allang vele harten van Androidgamers veroverd.

Ook zijn er nog edelstenen die je kunt verkrijgen door het kappen van begroeiing wat regelmatig tevoorschijn komt op je veld. Met deze edelstenen kun je bijvoorbeeld zorgen dat je pompjes twee keer zo snel werken of de troepen in je barakken vier keer zo snel klaar zijn met ontwikkelen. Ook kun je er goud, elixer of donker elixer mee aanschaffen, mocht je dat nodig vinden of kun je bouwers afkopen, zodat deze gelijk klaar is met het bouwen of upgraden van een gebouw.

Clash of Clans

Clan

Ook kun je zelf een clan opstarten of juist in een huidige clan stappen. In zo'n clan kun je naast chatten en aanvallen delen ook om troepen vragen voor in het clankasteel. Deze gedoneerde troepen kun je inzetten als je aanvalt, maar deze vallen ook de tegenstanders aan als jij zelf wordt aangevallen. Een clan kan bestaan uit 50 leden en welke clan bij jou past is geheel persoonlijk. Zo zijn er clans die erg fanatiek zijn en waarbij je elke dag online moet zijn, maar er zijn ook clans waarbij dat allemaal, maar weinig uitmaakt.

Update

Eind januari werd er al een grote update voor het spel uitgegeven, waarin vele nieuwe spel-elementen werden geïntroduceerd. Zo kregen de barbarenkoning en boogschutterskoningin speciale skills, was het mogelijk om mede-leiders te benoemen, waren er nog meer edelstenen in het spel te vinden en nog veel meer. Ook werden er kisten met edelstenen in het spel verstopt, maar deze werden er al snel weer uitgehaald, omdat dit toch allemaal niet goed werkte.

Vandaag werd er dus weer onderhoud gepleegd en vele mensen dachten dat onder andere deze kisten met edelstenen terug zouden komen, maar helaas bleek dat niet waar en Supercell zegt er voor de rest ook niks meer over. Wel is het mogelijk om elixerpompen en goudmijnen te boosten. Voor één edelsteen zal de pomp of mijn één dag, twee keer zo snel werken, waardoor je dus de dubbele hoeveelheid binnenhaalt, wat handig kan zijn om net even genoeg te verzamelen voor die gewilde upgrade.

Clan Wars

Ook heeft Supercell aangekondigd dat het gaat komen met 'Clan Wars', waarin je met jouw eigen clan tegen een andere clan kan strijden. Hoe dit precies zal werken is nog niet bekendgemaakt en afgezien van wat eerste filmpjes op YouTube is er nog weinig informatie over te vinden. Het lijkt erop dat je met een paar clanleden een leger kan vormen om zo een andere clan aan te vallen, waarbij iedereen twee aanvalsbeurten krijgt. Ben je de winnaar van deze strijd, dan verdien je elixer, goud en misschien wel edelstenen. Wanneer Supercell deze optie echt gaat implementeren in het spel is nog onbekend, maar dat zal vast niet heel lang meer duren.

Beschikbaarheid

Toch eens beginnen met Clash of Clans, download het spel dan gratis door op onderstaande knop te drukken. Let op, dat het spel alleen werkt vanaf Android 4.0.3, enorm verslavend is en het spel ook in-app-aankopen biedt, waarbij je edelstenen kunt kopen die je in het spel kunt gebruiken.

Update 9-4:De nieuwe versie staat inmiddels live, meer informatie is hier te vinden.

De nieuwste artikelen over Clash of Clans

Google zet in Nederland zijn Play Store-cadeaubonnen in de schijnwerpers

Clash of Clans Builder Base-update brengt 1-op-1-gevechten à la Clash Royale

Update Clash of Clans brengt oorlog tussen bevriende clans en meer

Game-ontwikkelaar Clash of Clans overgenomen voor 7,6 miljard euro

Clash of Clans-update: sparren met clangenoten, nieuwe troepen en spreuken

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (14)
Bezig met laden van reacties...