Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Een afspiegeling van onze maatschappij, maar dan ondergronds

Underworld: The Shelter review: een beschaving opbouwen na een nucleaire oorlog

· 08 december 2018

Dreamplay Games is met een nieuw spel gekomen genaamd Underworld: The Shelter. Het doel van het spel is om een ondergrondse beschaving op te bouwen nadat de wereld is aangetast door een nucleaire oorlog. Om de algehele gezondheid en productiviteit van je shelter te verbeteren, moet je de juiste bewoners inzetten voor de beschikbare taken.

Underworld: The Shelter

Underworld: The Shelter begint met een tutorial waarbij je controle hebt over de eerst bewoner van je ondergrondse leefomgeving. Met die bewoner moet je op expeditie naar een ruïne die aangetast is door de nucleaire oorlog. Dit heeft invloed op het personage in de ruïne, aangezien deze wordt blootgesteld aan beschadigende radioactiviteit in de vorm van groene substantie waardoor je wordt aangevallen. Deze kun je doden, maar zolang er nog radioactiviteit aanwezig is in de ruimte, wordt je gezondheid continu verminderd. Wanneer je gezondheidsbalk leeg begint te raken, moet je dus snel de ruïne verlaten om te overleven.

In de ruïne bevinden zich allerlei schatten met voorwerpen waarmee je het ondergrondse verblijf kan uitbreiden en verbeteren. Ook vind je een persoon die achtergebleven is in de besmette wereld en daardoor gemuteerd is. Deze neem je samen met de gevonden voorwerpen mee naar de thuisbasis. Met deze vondsten kun je een ziekenploegafdeling op een nieuwe verdieping toevoegen aan je ondergrondse leefomgeving. Hier kun je de meegenomen mutant opknappen, waardoor deze verandert in een normaal mens en daarna je tweede bewoner vormt. Deze kun je vervolgens aan het werk zetten om zo je beschaving stukje bij beetje op te bouwen.

Underworld: The Shelter

Underworld: The Shelter gameplay

Er zijn verschillende taken die je de bewoners van de ondergrondse shelter kunt geven. In het begin zal dit vooral het bezoeken van ruïnes zijn om daarmee materialen en mutanten te verzamelen waarmee je je shelter uit kunt breiden. Ook kun je ze verantwoordelijk stellen voor de gezondheidszorgafdeling. Later in het spel zul je nieuwe verdiepingen tot je beschikking krijgen, waaronder een mijn, een fabriek, een agrarisch gedeelte en meer. Al deze verdiepingen kun je in de loop van het spel toevoegen. Uiteindelijk zal je shelter een soort afspiegeling worden van de maatschappij die wij kennen in de echte wereld. Ook net als in het echte leven is de ene persoon beter in een bepaalde taak dan een ander. Het is dus noodzaak om rekening te houden met iemands capaciteiten, voordat je diegene meeneemt naar je Shelter om ze aan het werk te zetten.

Hierdoor moet je dus bewust omgaan met de mutanten die je vindt en moet je soms harde besluiten nemen. Wanneer je in een ruïne een mutant vindt die weinig te bieden heeft in vergelijking tot de bewoners die je al hebt, kun je deze dus beter achterlaten in de besmette wereld. Desalniettemin kan ook een mutant die je in eerste instantie weinig brengt, groeien door ze een hoger level te maken. In het begin is dit wat je vooral zal doen om op te starten, maar hoe verder je komt, hoe slimmer je om moet gaan met de middelen die je hebt om snel te groeien.

Underworld: The Shelter

Met PvP (speler versus speler) kun je invallen doen in de shelters van andere online spelers, waardoor het belangrijk is dat je bewoners hebt die het goed op kunnen nemen tegen rivalen. Je zult niet snel winnen van een beschaving die werkt als een goed geoliede machine, terwijl bij jou de voorzieningen slecht zijn en daardoor de algehele gezondheid laag is. Alles draait dus om het opbouwen van een sterke beschaving met gezonde, vakbekwame en tevreden inwoners.

Underworld: The Shelter conclusie

Het concept van het spel is leuk en er zullen zeker mensen zijn die het veel zullen spelen om een toonaangevende shelter op te bouwen. Wat ik zelf erg mis, is de invloed op hoe je beschaving eruit komt te zien. Er is een vooraf bepaald totaalplaatje van waaraan je shelter moet voldoen om goed te functioneren en hierbij heb je geen verschillende wegen die je in kunt slaan. Het doel van het spel is dus om de modelbeschaving te bouwen (een grove afspiegeling van die van de onze), waardoor eigen inbreng een achterblijft. Wanneer je meer invloed zou hebben op hoe je jouw shelter vormgeeft, zou dit het spel naar mijn mening een stuk interessanter maken, aangezien je shelter en inwoners dan meer persoonlijke waarde krijgen. Nu vind ik het doel van het spel te simpel om lang geboeid te kunnen blijven. In combinatie met een tekort aan actie bij de taken die je uitvoert, raak ik vrij snel verveeld bij het spelen van de game.

Management simulatiegames spreken mij echter nooit aan, juist vanwege het grote gebrek aan actie, en ook Underworld: The Shelter lijdt onder dit bekende probleem. Wanneer je wel van dit soort spellen houdt, zal je deze game vast en zeker meer kunnen waarderen dan ik. Hij is gratis te downloaden in de Play Store, dus het is voor de geïnteresseerden zeker de moeite waard om hem uit te proberen. Bekijk hieronder de officiële trailer van Underworld: The Shelter.

De nieuwste artikelen over Underworld : The Shelter

7 beste nieuwe Android-apps en -games december 2018

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...