Apex Legends komt naar Play Store en gaat concurreren met Fortnite en PUBG

Apex Legends komt naar Play Store en gaat concurreren met Fortnite en PUBG

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Apex Legends

EA’s nieuwe game Apex Legends telt nu, een week na lancering, 25 miljoen spelers. De game is ontwikkeld door Respawn, dezelfde studio die de Titanfall-games heeft uitgebracht. Apex Legends is in mum van tijd super populair geworden; de game kende 10 miljoen spelers 72 uur nadat hij gelanceerd werd. Het Battle Royale-spel is momenteel gratis beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar hij zal binnenkort waarschijnlijk ook naar mobiele apparaten worden gebracht om beter te kunnen concurreren met Fortnite en PUBG.

Tijdens de presentatie van de kwartaalverdiensten zei CEO Andrew Wilson van EA dat zijn bedrijf Apex Legends naar Android- en iOS-apparaten wil brengen: “We zijn aan het kijken hoe we het spel in de loop der tijd mobiel en cross-play kunnen maken en ik verwacht ook dat dit spel enorme waarde zal hebben in Azië."

Fortnite op de Note9

Inkomsten

Hoewel Apex Legends een gratis spel is en spelers ervoor kunnen kiezen om door te blijven spelen in het spel om in-game-valuta verdienen zodat ze nieuwe cosmetische items voor hun personage kunnen kopen en upgraden, zullen er vanzelfsprekend verschillende manieren zijn waarop het bedrijf inkomsten zal genereren.

EA is bijvoorbeeld van plan om een ​​directe aankoopoptie te introduceren waarmee spelers cosmetische items en nieuwe personages kunnen kopen. Apex Legends zal ook zogenaamde 'Apex-packs' aanbieden die gelijkaardig zullen zijn aan doorsnee 'lootboxes' die we ook van andere games kennen. Spelers kunnen ze ook in de loop der tijd verzamelen door te spelen als ze hiervoor niet willen betalen.

PUBG

Deze mechanismen voor het genereren van inkomsten zullen de komende maanden worden opgenomen in Apex Legends en worden waarschijnlijk ook geïmplementeerd in de mobiele game, mits EA besluit dat het spel voldoende inkomsten zal genereren om de lancering te rechtvaardigen. Gezien de game in zo een korte tijd zoveel spelers kent, kunnen we ervan uitgaan dat het spel rendabel genoeg is om uitgebracht te worden voor smartphones.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk