Nieuwe ANWB-game leert kinderen veilig gedrag in het verkeer

Nieuwe ANWB-game leert kinderen veilig gedrag in het verkeer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De nieuwe Android- en iOS-game 'ANWB Streetwise leert kinderen spelenderwijs over verkeersvaardigheid. Het spel bevat missies waarbij ze buurten bevrijden van de zogenaamde straatwacko's: personages die niet goed opletten in het verkeer.

ANWB Streetwise

De ANWB introduceert een nieuwe game die gericht is op kinderen. Streetwise wil kinderen leren om zich veilig in het verkeer te begeven. Dat doet de game door ze uit de dagen in missies, ofwel educatieve mini-games waarin kinderen het opnemen tegen straatwacko's, ofwel gekken in het verkeer.

In deze missies kunnen zij bijvoorbeeld samen in de buurt zoeken naar verkeersborden of een fietscheck doen. In de game wordt van augmented reality (AR) gebruik gemaakt, want zo haal je de gevaarlijke verkeerssituatie in je huis om veilig te oefenen. Uiteindelijk nemen ze het op tegen een eindbaas.

Situaties inschatten is moeilijk

Kinderen kunnen ook al hun nieuwe kennis over verkeersveiligheid op de proef stellen aan de hand van een missie die ze samen met hun ouders spelen. Ouders en verzorgers krijgen daarbij toegang tot extra tips en informatie om hun kind te helpen. Deze extra informatie is voor ouders erg waardevol blijkt uit onderzoek van de ANWB. Twee derde van de ouders heeft behoefte aan informatie om hun kinderen te begeleiden in het verkeer.

Gerelateerde artikelen

Volgens de ANWB is de game is ontwikkeld in samenwerking met onderwijs- en verkeersveiligheidsexperts. Streetwise is in het bijzonder gericht op kinderen met een leeftijd tussen 8 en 12 jaar. De ANWB zegt dat het voor kinderen tot de leeftijd van 14 jaar lastig is om verkeerssituaties in te schatte, dat is omdat ze dan nog volop in ontwikkeling zijn. De nieuwe game moet dienen als een aanvulling op het verkeerseducatieprogramma 'ANWB Streetwise' dat jaarlijks in meer dan 900 scholen wordt gegeven.

ANWB Streetwise is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Wat denk jij van dit initiatief? is het een goede zaak dat de ANWB van een mobiele game gebruik maakt om kinderen beter te bereiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

ANWB Streetwise

ANWB Streetwise

De ANWB introduceert een nieuwe game die gericht is op kinderen. Streetwise  wil kinderen leren om zich veilig in het verkeer te begeven. Dat doet de game door ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk