Angry Birds Dream Blast treedt met boze vogels in Bejeweled-voetsporen

Angry Birds Dream Blast treedt met boze vogels in Bejeweled-voetsporen

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Angry Birds 

Hoewel tegenwoordig mobiele games zoals PUBG Mobile en Fortnite voornamelijk in de spotlights staan, waren er vroeger heel ander soorten games die massaal gespeeld werd. Een daarvan is Angry Birds, ontwikkelt door de Finse ontwikkelaar Rovio Entertainment. Het bedrijf bracht de eerste Angry Birds-titel uit in december 2009 en heeft sindsdien talloze games, films, speelgoed en zelfs een pretpark op basis zijn personages uitgebracht. Het lijkt erop dat we nog niet klaar zijn met Angry Birds, want Rovio Entertainment heeft zojuist een nieuwe titel voor Android gelanceerd: Angry Birds Dream Blast.

Angry Birds

Qua gameplay is het spel vergelijkbaar met het klassieke Bejeweled, maar dan met enkele aanpassingen die de populaire vogel- en varkensfiguren integreren. Het doel is om balletjes aan te klikken, waardoor ze verdwijnen. De game is totaal anders dan de originele Angry Birds, een spel op basis van fysica, waarbij de boze vogels naar structuren werden gekatapulteerd om de varkens naar beneden te halen. Rovio's franchise heeft al meer verschillende gameplaystijlen geïntegreerd in talloze games.

Angry Birds Dream Blast

Het originele Angry Birds-spel werd bijna tien jaar geleden uitgebracht en is ook verschenen in samenwerking met populaire films, zoals Rio, Transformers en Star Wars. Er is ook een film uitgebracht op basis van het spel, met een vervolg dat gepland staat voor dit jaar. De Finse ontwikkelaar Rovio is sterk afhankelijk van Angry Birds voor zijn inkomsten en verklaarde dat hij nieuwe games nodig heeft om succesvol te blijven.

Beschikbaarheid

De game kan nu gratis worden gedownload in de Google Play Store. Er zijn echter tal van opties voor in-app-aankopen van in-game valuta en speciale upgrades, met prijzen variërend van 1,99 tot 99,99 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk