Ontwikkelaars laten Android werken op de Nintendo Switch

Ontwikkelaars laten Android werken op de Nintendo Switch

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nintendo Switch Android-build

De Switch van Nintendo is een handheld en een spelconsole in één. Het apparaat heeft een eigen scherm met aan weerskanten Joy-Con-controllers die je kan losmaken van de tablet. Je plaatst vervolgens de tablet in de dock en dan kan je spelen op je groot televisiescherm. Een groep ontwikkelaars meldt op XDA Developers dat ze momenteel werken aan een Android-build voor de console van Nintendo.

Je zal op die manier de Switch dus kunnen gebruiken als een soort van Android-tablet en Android TV in één. Volgens de ontwikkelaars wordt er een versie van LineageOS gebruikt voor de ROM. Voorlopig is de ontwikkeling nog in een vroege fase en zijn er nog veel crashes en instabiliteitsproblemem, maar we zien al wel een foto van de Switch die zijn AnTuTu-benchmark heeft voltooid. Het apparaat behaalt daarbij een score van 224.495. Android op de Nintendo Switch zou het ook eindelijk mogelijk maken om Netflix te gebruiken op de console.

Nintendo Switch met Android

Android vanaf SD

Het slimme aan de aanpak van de ontwikkelaars is dat ze Android volledig vanaf de microSD-kaart kunnen laten draaien. Dat zorgt ervoor dat Nintendo geen maatregelingen tegen gebruikers kan nemen als het zou ontdekken dat er met de software van de Switch is geknoeid. Anderzijds is het ook een stuk eenvoudiger om Android te draaien op de console, want het is slechts een kwestie van een SD-kaart wisselen.

Interessant is dat de ontwikkelaars er ook in geslaagd zijn om de Joy-Con-controllers te laten werken, wat ervoor zorgt dat je ze kan gebruiken om games te spelen op je telefoon, eventueel in combinatie met een game-emulator. Toch zijn er ook hier nog problemen die de ontwikkelaars eerst moeten aanpakken. Voorlopig is het nog wachten op een release van de software.

Heb jij een Nintendo Switch en zou jij er graag op Android op draaien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk