Android-games kan je vanaf 2022 ook op Windows-pc's spelen

Android-games kan je vanaf 2022 ook op Windows-pc's spelen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat in 2022 Android-games aanbieden op Windows-pc's. Dat zal werken via een eigen applicatie die het voor Windows is bouwt. Het gaat volgens Google niet om een speciale integratie in Windows of een samenwerking met Microsoft.

Android-games op Windows

Donderdag was het The Game Awards, dat is show die online wordt gestreamd en waar games en ontwikkelaars beloond worden voor hun werk. Google maakte van het moment gebruik om aan te kondigen dat je in 2022 elke Android-game zal kunnen spelen op Windows 10 en 11. Je zal naadloos van platform kunnen voor je games tussen Android, Chrome OS en Windows.

"Dit wordt een native Windows-app worden die Google uitbrengt, en ze zal Windows 10 en recente versies ondersteunen", dat zegt Greg Hartrell, het hoofd van games op Android en Google Play. "Er komt geen game-streaming bij kijken." Hartrell verduidelijkt dat de applicatie ook volledig losstaat van de mogelijkheden in Windows 11 om Android-apps en -games te draaien.

Straks ook op macOS?

Microsoft maakte dit jaar bekend dat zijn nieuwe besturingssysteem Android-apps kan laten werken dankzij een samenwerking met de Amazon Appstore. Op termijn zouden apps ook rechtstreeks moeten werken dankzij een samenwerking met Intel. Maar Google lijkt daar dus niet te wachten. Een duidelijk voordeel van Googles eigen app is alvast dat spelers hun voortgang via Play Games kunnen synchroniseren.

Gerelateerde artikelen

Het is nog niet bekend wanneer Google in 2022 zijn Windows-app zal lanceren, maar de aankondiging van donderdag kwam ook niet geheel onverwacht. Deze zomer kwam tijdens een rechtszaak met gameontwikkelaar Epic Games naar voren dat Google plannen heeft om Android-games uit te brengen op Windows en macOS.

Kijk jij ernaar uit om Android-games op je pc te spelen? Denk je dat Android er zo in zal slagen om meer ontwikkelaars van bekende gametitels ervan te overtuigen om hun games op Android uit brengen. Vertel ons jouw mening in de reacties onderaan dit artikel.

Meer over Android-games
Google Play Games

Google Play Games

Games kun je spelen met de Google Play Games-app. In deze app kun je je volgende favoriete game vinden, van actiegames tot puzzels. Dankzij Meteen spelen is voor vee ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk